BİLGİSAYAR BİLİMLERİ

Gelişen teknoloji ve internetin egemen olduğu bir çağda, eğitim süreçlerinde bilişim teknolojilerinin kullanımı artık kaçınılmaz bir gereklilik haline gelmiştir. Teknolojinin sunduğu imkânlar, eğitimde aktif bir rol oynamakta ve Temel Eğitimden Ortaöğretime kadar her seviyede öğrenme deneyimini dönüştürmektedir.

Öğrencilerin ders notlarını dijital ortamda saklayabilmesi ve öğretmenlerin ders materyallerini kolayca paylaşabilmesi için akıllı tahtalar kullanılmaktadır. Bu teknoloji ayrıca internet üzerinden derslere katılamayan öğrencilere de erişim sağlamaktadır. Tüm sınıflarda bulunan Apple TV cihazları ise projelerin paylaşılmasını ve işbirliği yapılmasını kolaylaştırmaktadır.

Bilgi teknolojileri eğitimi artık bir seçenek değil, tamamen temel bir gerekliliktir. Öğrenciler, bilgisayar bilimi derslerinde Apple'ın yazılımlarını öğrenirken, Google G-Suite ile ders içeriklerini hazırlayıp paylaşabilmektedirler. Bu sayede, her zaman ve her yerden erişilebilir bir öğrenme ortamı sağlanmış olmaktadır.

Öğrenciler kendi kişisel MacBook cihazlarıyla projelerini ve araştırmalarını gerçekleştirirken, sınırsız Google Drive depolama alanı sayesinde dosyalarını kolayca paylaşabilmektedirler. Bilgi teknolojileri eğitimi, problem çözme ve analitik düşünme becerilerinin yanı sıra öğrencilere bilimsel ve teknolojik yeteneklerini geliştirme fırsatı sunmaktadır. Algoritmik düşünme becerileriyle birlikte Java, Python gibi yazılım dillerini öğrenme imkanı da sağlanarak öğrencilere STEM, robotik veya yazılım kulüplerinde çalışmalara katılma ve uluslararası yarışmalara hazırlanma fırsatı sunulmaktadır.

Robotik Kulubü öğrencilerimiz Vex ve Frc turnuva hazırlıkları için Muhtar Kent Misak-ı Milli Stem Laboratuvarını kullanırlar.Üst düzey robotik turnuvalarına hazırlık için ihtiyaç duyulacak tüm malzemelerin bulunduğu laboratuvarımızı dilerse okulumuzdaki tüm öğrencilerimiz de aktif olarak kullanabilirler.

Bilgi teknolojileri eğitimi, diğer derslerle entegre edilerek özellikle fen ve matematikle birlikte verilmelidir. Öğrencilerin kişisel ilgi alanları ve kariyer hedefleri, eğitim programının şekillenmesinde önemli bir rol oynamalıdır.

Sonuç olarak, bilgi teknolojileri eğitimi sadece bilgi aktarımından ibaret değildir; aynı zamanda öğrencilerin teknolojiyi etkili bir şekilde kullanabilme yeteneklerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Uygulamalı öğrenme yaklaşımıyla desteklenen bu eğitim süreci, öğrencilere kendi kendilerine öğrenme becerisi kazandırır ve bu beceriyi güçlendirir.

TEKNOLOJİK DONANIM

Eğitimde teknolojik altyapı, öğrencilerin öğrenme deneyimlerini zenginleştirmek ve geliştirmek için temel bir unsurdur. Okulumuz, her sınıfta bulunan Akıllı Tahta, projeksiyon cihazı, ses sistemi, Apple TV ve internet erişimi gibi modern donanımlarla bu önemi vurgulamaktadır. Öğrencilerin ihtiyaç duydukları bilgisayarlara erişimleri de Windows dizüstü bilgisayarlar, kütüphanedeki iMac bilgisayarlar ve yatakhanelerde sunulan bilgisayarlarla sağlanmaktadır. Ayrıca, öğrencilerin kendi kişisel cihazlarını kullanmalarına izin verilmektedir, ancak bu kullanımın IT departmanı tarafından denetlenmektedir.

Okulumuz, 150 Mbps hızında Metro Ethernet internet bağlantısı ile öğrencilere yüksek hızda ve güvenilir internet erişimi sağlamaktadır. Öğrenci bilgilerine erişim ise SmartClass sistemi aracılığıyla gerçekleştirilmektedir, bu sayede öğrenci performansı ve akademik ilerleme veliler tarafından da takip edilebilmektedir.

Çocukların interneti güvenli bir şekilde kullanabilmesi için, okulumuzun BT birimi tarafından internet içeriği sürekli olarak taranmakta ve zararlı içeriklere karşı filtreleme yapılmaktadır. Ayrıca, yatılı öğrencilerin internet erişimi belirli kısıtlamalara tabi tutulmakta ve bu kısıtlamalar okul yönetimi tarafından düzenli olarak gözden geçirilmektedir. Bu sayede, öğrencilerin internet deneyimi güvenli bir ortamda gerçekleşmektedir.