Oryantasyon Programı:

Okula yeni kaydolan ve yurtta kalacak Hazırlık öğrencileri, aileleriyle birlikte, okullar açılmadan önceki son hafta sonu oryantasyon programına katılır. Oryantasyon programı boyunca öğrencilere yatılı hayata ve Tarsus’a uyum sağlamaları için gerekli bilgiler verilir.

Sosyal Etkinlikler:

Yatılı öğrencilerin eğitimlerini desteklemek, sosyalleşmelerini ve eğlenmelerini sağlamak için Tarsus ve çevresindeki spor karşılaşmaları, konserler ve müzelere geziler düzenlenir.

Hafta Sonu Etkinlikleri:

Üniversite dersane programı veya okulla ilgili sosyal hizmet projesi / kulüp faaliyeti olmayan öğrenciler için genellikle Cumartesi günleri bazen de Pazar öğleden sonra kampus dışında çeşitli hafta sonu etkinlikleri düzenlenir. Otobüsle çevre gezileri, yüzme, sinema, tiyatro, konser, müze ziyareti, yaşlıları ziyaret, alışveriş gibi etkinliklerle öğrenciler sosyal ve kültürel açıdan gelişirken yatılılık ruhunu da pekiştirme şansı bulurlar.