“Kim bilir kaç kişi, bir kitabı okuduktan sonra yeni bir sayfa açmıştır hayatında!”

Henry D. THOREAU (Amerikalı Deneme Yazarı)

Bir çocuğa okuma alışkanlığı kazandırmak hayatı boyu bir öğretmen sağlamak kadar değerlidir. TAC’de kitap okumanın boş zaman etkinliği olarak ele alınmamasının nedeni de budur. İçinde kitap olan herhangi bir zamanı boş kabul etmek, bilgi hazinesi kitaplara haksızlık olmaz mı? Hayat boyu öğrenme felsefesiyle yola çıkan TAC’nin Korkut Beriker Kütüphanesi’nde öğrencilerimiz;

Okuma sevgisi kazanıyor,

Zengin bilgi kaynaklarına kolayca erişebiliyor,

Araştırmayı ve bilgiyi değerlendirmeyi öğreniyor,

Edindikleri bilgiyi hem kendi hayatlarında hem de toplum için kullanma becerisi ediniyorlar.

Korkut Beriker Kütüphanesi, IB (Uluslararası Bakalorya) ünitelerine göre düzenlenmiş bir araştırma merkezi olup lise bölümümün hizmetindedir.

Okul kütüphaneleri için geliştirilmiş veri tabanlarına ve araçlarına üye olan kütüphanemizde, öğrencilerimiz araştırmalarını kaynak dokümanlar, referans kitaplar, makaleler, ulusal ve uluslararası gazeteler ve tezlerle desteklerler.

Okulda eğitimi verilen dillerde her yıl yeni yayımlarla güncellenen yaklaşık 16.000 basılı kitabın yanı sıra elektronik kitaplar, görsel ve işitsel eğitim materyalleri, süreli yayımlar ve veri tabanlı abonelikler sayesinde öğrencilerimiz birçok alanda güncel bilgiye rahatlıkla ulaşabilmektedirler.

Korkut Beriker Kütüphanesi, okul günleri 08.20 ile 17.20 saatleri arasında öğrencilerimizin kullanımına açıktır. Öğrenciler, öğle arasında, tüm teneffüslerde ve okul sonrasında kütüphaneyi kullanabilirler.  Yatılı öğrencilerimiz her gün 22.30'a kadar kütüphane hizmetlerinden yararlanabilirler.

Yaz tatili süresince de, haftanın her günü öğrencilerimiz randevu alarak kitap değişimlerini gerçekleştirebilirler. Kütüphane, 10.00-12.00 ve 14.00-16.00 saatleri arasında öğrencilere açıktır.

Tarsus Amerikan Koleji'nde kütüphane, eğitim programının önemli bir destek birimidir ve öğrencilerin akademik gelişimine katkı sağlar. Okulun Hazırlık Bölümü ile iş birliği içerisinde olan kütüphane, özellikle Hazırlık sınıfı öğrencileri için yıl boyu kütüphane dersleri düzenlemektedir. Bu dersler aracılığıyla öğrenciler, hazırlık sınıfından itibaren bilimsel araştırma yapma becerilerini kazanmanın yanı sıra, akademik dürüstlük ilkelerini özümserler. Bu ilkeler, öğrencilere bilginin doğru kullanımı, intihal ve bilgi hırsızlığı konularında farkındalık kazandırarak etik araştırma ve yazma becerilerini benimsetir. Öğrenciler ayrıca alıntı yapma ve kaynak gösterme konularında da derinlemesine bilgi sahibi olurlar, böylece akademik çalışmalarında doğru bilgiyi doğru şekilde kullanma konusunda güvenli bir temel oluştururlar.

Kitabı ve okumayı seven, kitaba değer veren tüm öğrencilerimizi kütüphanemize bekliyoruz!..