“Demokratik ülkelerde, her yeni kuşak yeni bir halktır.”

Alexis de Tocqueville (Fransız siyasetçi)

Tarsus Amerikan Koleji Öğrenci Birliği, öğrencilere demokratik yaşam biçimini öğretmek, öğrencilerin okul aktivitelerinde rol almalarına ve aktivitelerin organize edilmesine katkıda bulunmalarına fırsat sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir yapıdır.

Öğrenci Birliği öğrencilerin görüş ve düşüncelerinin okulun karar ve, işleyişine yansıtılması amacıyla okul idaresi ile öğrenciler arasında köprü görevi görmenin yanı sıra Okul Aile Birliği ve Mezunlar Derneği ile de işbirliği içinde çalışır.

Üye seçimleri 9-12. sınıflar için Mayıs ayında, Hazırlık sınıfı için Ekim ayında iki aşamalı olarak yapılır. Her bir öğrenci kendi sınıf seviyesinde sınıf temsilcilerini ve o sınıf seviyesi için Öğrenci Birliği Yönetmeliği’nde belirtilmiş olan yönetim kurulu üyesini seçmek üzere oy kullanır.

Tarsus Amerikan Koleji Öğrenci Birliği Yönetim Kurulu:

• Başkan (12. sınıf)
  • Başkan Yardımcısı (11. sınıf)
  • Sekreter (10. sınıf)
  • Sayman (9. sınıf)

Öğrenci Birliği yönetim kurulu, danışman öğretmeni ile birlikte, Okul  Direktörü ve Okul Müdürü ile ayda bir toplanarak Öğrenci Birliği Başkanı’nın hazırladığı gündem maddelerini görüşür.