“Bugüne kadar binlerce insan hastalığı inceledi, ama hemen hiç kimse sağlığı incelemedi.”

Adelle Davis (Amerikalı beslenme uzmanı)

Tarsus Amerikan Koleji sağlık ekibi bir uzman doktor ve iki hemşireden oluşmaktadır. Okulumuzda yeterli tıbbi donanıma sahip iki revir bulunmaktadır. Ana revirimizde acil müdahale ünitesi ve toplam altı yataklı iki hasta izlem odası mevcuttur. Diğer revirimiz ise toplam 140 yatılı öğrenci kapasitesine sahip olan yatakhanemizde yer almaktadır.

Okulumuzda acil müdahale ve poliklinik hizmetinin yanı sıra koruyucu hekimlik uygulamalarına büyük önem verilmekte olup hastalıkların oluşumunun önlenmesi temel ilkemizdir.

Öğrencilerimize yaşam boyu uygulayacakları sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıkları edindirmek amacıyla her fırsatta eğitimler verilmekte ve tüm öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve destek personelimiz öğrencilerimize birer ‘role model’ olarak görülmektedir.

Okulumuzda; sağlıklı beslenme, obezite, fiziksel aktivitenin önemi ve arttırılması, aşırı tuz kullanımı, sağlıklı yaşam tarzı konularında aşağıdaki çalışmalar yürütülmektedir:

-          Tüm öğrenciler eğitim yılının başında ve sonunda olmak üzere her yıl en az 2 defa boy ve kilo ölçümü yapılmakta, beden kitle indeksi hesaplanarak akranlarıyla karşılaştırmalı persantilleri hesaplanmakta, grafiklendirilerek okul öğrencilerinin gelişim haritası çıkartılmaktadır.

-          Obezite ile ilgili veriler raporlanarak öğrencilere, velilere ve yöneticilere sunulmaktadır.

-          Her yıl en az 2 defa olmak üzere okul aile birlikleri toplantılarında sağlıklı beslenme ve ilgili konularda bilgilendirme yapılmaktadır.

-          Tespit edilen riskli öğrenciler yıl boyu izlenmektedir.

-          Rehberlik derslerinde okul doktorumuz belirli dönemlerde derslere girerek sağlıklı beslenme ve diğer sağlık konularında konuşmalar yapmaktadır.

-          Okul yemeği menüsünü oluşturup denetleyen bir yemek komitemiz mevcuttur. Öğrenciler, veliler, sağlık çalışanları, idareciler bu komitede görev yapmaktadırlar.

-          Okulda yemekhane ve spor salonu gibi görünen yerlere sağlıklı beslenme ile ilgili afişler ve çeşitli görseller asılmaktadır.

-          Beden eğitimi dersleri ve takım çalışmaları, spor kulübü aktiviteleri, öğle tatili ve okul sonrasında düzenlenen sportif turnuvalarla öğrenciler fiziksel aktivite için teşvik edilmektedir.

-          Yatılı öğrencilerimizi fiziksel aktivite konusunda teşvik etmek ve yönlendirmek amacıyla farklı branşlardan beden eğitimi hocaları ve antrenörler yatılı öğrencilerimize destek olmaktadırlar.

-          Okulumuzda spor yapmak için iki spor salonu ve ayrıca açık sahalardan oluşan yeterli altyapı tesislerimiz mevcuttur.

Okul Sağlığı için tıklayınız.