Okulumuzda, Hazırlık, 9 ve 10. sınıf şubelerinde  haftada iki saat Görsel Sanatlar ve Müzik dersleri vardır. Bu derslerin  amacı, öğrencilerin görsel sanatlar ve müzik terminolojileri  ile bilgilerini, becerilerini  geliştirerek, görmeyi, dinlemeyi  öğrendikleri  ile kendilerine has  yeni  eserler yaratmayı öğrenmeleridir.

Bu sebeple uygulamalı  çalışmaların zeminini oluşturan  sanat tarihi bilgilerine de sahip olacaklardır. Eskiçağ, Ortaçağ, Rönesans, Barok, Rokoko, Modern ve Post-modern olmak üzere tarihten günümüze sanat dönemleri sanatçıları ile incelenir. Her dönemin toplum yapısı ile sanatsal üretimleri  arasında bağlantılar kurularak yapılan anlatımlar ile sanatın toplumlardaki önemi anlatılır. Dönem konseptleri ile açılan sergilerle bilgiler pekiştirilir.

Temel  hedefimiz  öğrencilerimizin kendi yetenek alanlarını bulabilmeleri,  temel sanat terminolojilerini  öğrenebilmeleri; sanat hakkında konuşabilir, paylaşabilir ve çoğaltabilir olmalarıdır.

GÖRSEL SANATLAR

“Altı yaşındayken aşçı olmak istiyordum. Yedi yaşında Napoleon olmak istedim. O günden beri ihtirasım durmadan büyüyor.”

Salvador Dali (İspanyol ressam)

Bu derslerin  amacı, öğrencilerin resim sanatı terminolojileri  ile bilgilerini,  becerilerini  geliştirerek, görmeyi öğretebilmektir. Her konu kapsamında yaptırılan uygulamalarla  kendilerine has becerilerini ortaya koyabilmelerine olanak vermektir. Bu sebeple uygulamalı  çalışmaların zeminini oluşturan  sanat tarihi bilgilerine sahip olmaları  önemlidir.

Dönemlere uygun olarak, Karakalem Bilgileri, Renk Bilgileri, Akrilik ile düzen-kompozisyon çalışmaları, Vitray tekniği, Atık materyallerden konstrüksiyonlar, Maske, Tual çalışmaları, Tabak desenleri tasarımları atölye içi çalışma başlıklarındandır.

OKUL YAŞAMI

Ders saatleri dışında kişisel yeteneklerini keşfetmiş öğrenciler için özel atölye çalışmalarına imkan sağlanır. Kişisel gelişimlerini gösterebilecekleri çalışmaların kişisel sergiler ile paylaşılıp sanat beğenilerinin okul toplumuna yayılması için teşvik edilir.

MÜZİK

“Öyle sanıyorum ki her şeye ve her sanat duygusuna müzik duygusu eşlik etmelidir…”
                                                                                                      Goethe (Alman şair)

TAC müzik programı sosyal ve evrensel iletişim için eşsiz bir dil olan müziği tüm öğrencilerin zevkle ve beceriyle kullanabilmesini hedefler. Gençler içsel enerjilerini müziğe yönlendirerek, ilk gençliğin fırtınalı ruh halleriyle daha kolay başa çıkarlar.

HEDEFLER:

Müzik programı ile öğrencilerin aşağıdaki bilgi ve becerileri edinmesi hedeflenir:

·    Grup ve bireysel müzik çalışmalarıyla paylaşımcı, disiplinli ve planlı çalışma alışkanlığı kazanmak.

·    Müzik eğitimi ile aldıkları bilgileri diğer sanat dalları ile sentezleyebilmek.

·    Müzik kazanımları ile zihinsel, ruhsal, duygusal açıdan farkındalık kazanmak.

·    Bilgi kaynağına ulaşmak için teknolojiyi kullanmak ve değişen müzik dilini anlayabilmek.

·    Müziğin kültürel altyapısını öğrenerek, farklı kültürlerin müziklerine ilgi ve hoşgörü duymak.

·    Atatürk’ün ulusal ve evrensel müziğe vermiş olduğu değeri sahiplenmek.

ETKİNLİKLER:

Müzikle ilgili etkinliklerin amacı öğrencilerde kendi müziklerini yaratma hevesi uyandırmak ve yeteneklerini ortaya koymalarına fırsat tanımaktır.

·      Belirli gün ve haftalara özel çalışmalar,

·      TAC’nin ECHO isimli müzik grubunun konserleri,

·      Öğrencilerin bireysel performanslarını sergilediği gösteriler,

·      Yeni Echo gruplarının oluşturulması.