Tarsus Amerikan Koleji Sosyal Bilimler Programı: Çağdaş yaşama uyum sağlayabilen, çevresindeki ekonomik, toplumsal ve siyasal  değişimleri fark edebilen, değerlendirip yorumlayabilen, farklı kültür ve görüşlere saygı duyan, içerisinde yaşadığı toplumla kendinden beklenenler arasında dengeyi kurabilen, hak ve sorumluluklarını bilen ve bunlara sahip çıkabilen, düşüncesini bilimsel temellere dayandırabilen ve gerektiğinde risk alabilen bireyler yetiştirmeyi hedefler.

Sosyal Bilimler Programı sonunda, öğrencilerimiz aşağıdaki bilgi ve becerileri edinmiş olarak yetişirler.

·Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, laik, demokratik ve çağdaş değerleri benimseyip korur,

·Tarihi, coğrafi ve sosyolojik alanlardaki durumlara farklı bakış açıları ile yaklaşarak değerlendirir,

·Dünyada meydana gelen ve insanlığı yakından ilgilendiren gelişmelerin Türkiye’ye kültürel, ekonomik ve siyasi etkilerini anlar,

·Sosyal sorumluluk projesi fikirleri sunup bu fikirleri en iyi ve amacına uygun bir şekilde aktif olarak gerçekleştirir,

·Türk kültürünü tanıyarak diğer kültür özelliklerini bilen ve saygı çerçevesinde hassasiyetle yaklaşır,

·Edindiği bilgi, beceri ve deneyimleri davranışlarına yansıtır.

SOSYAL BİLİMLER PROGRAMI

Ders Detayı İçin İlgili Alana Tıklayınız!..

TARİH

COĞRAFYA

FELSEFE

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

“Etkinlikler ve Yarışmalar”

Sosyal Bilimler Fuarı

Üsküdar Amerikan Koleji, İzmir Amerikan Koleji, SEV Amerikan Koleji ve Tarsus Amerikan Koleji öğrencilerinin Sosyal Bilimler alanında hazırlamış oldukları projeleri sergiledikleri fuardır. Hazırlanan projeler, akademisyenlerden oluşan jüri tarafından değerlendirildikten sonra farklı kategorilerde olmak üzere başarı ödülleri verilir. İki yılda bir gerçekleşen bu fuara her yıl, dönüşümlü olarak, Vakıf okullarından biri ev sahipliği yapar. Bu fuar,  akademik öneminin yanı sıra kardeş okul öğrencilerinin birbirlerini ve okullarını yakından tanımalarına, kaynaşma ve dostluk ortamının gelişmesine de zemin hazırlar.

Felsefe Olimpiyatları

Her yıl Türkiye genelinde yapılan Felsefe Olimpiyatları, on merkezde yapılmaktadır. Olimpiyata her okuldan yalnız bir öğrencinin katılma hakkı bulunmaktadır. Katılımcı öğrencilere çeşitli filozoflardan seçilen üç alıntı verilir ve öğrencinin seçtiği alıntı üzerine öğrenciden felsefi deneme yazısı yazması beklenir. Bu olimpiyatlarda başarılı olan öğrenci uluslararası felsefe olimpiyatlarına katılma hakkı verilir ve ödüllendirilir.

Sosyal Bilimler Alanında Yılın Öğrencileri Başarı Ödülü

Sosyal Bilimler Bölümü öğretmenleri tarafından her yılın sonunda, sosyal bilimler derslerinde yüksek akademik başarının yanı sıra bölüm aktivitelerine ve toplum hizmetlerine destek olan, davranışları ile çevresine örnek olan öğrenciler seçilmektedir. Ayrıca bölüm öğretmenlerince, her sınıf seviyesinden seçilen bir öğrenci de TAC Bahar Ödülleri Töreninde alana ait derslerden ödül alır. Sosyal Bilimler Alanında Yılın öğrencileri olarak veriliyor bu Ödül

Halil İbrahim Akış Tarih Ödülü

Tarsus Amerikan Koleji’nin vizyon ve misyonuna uygun davranışlar sergileyen, Tarih derslerinde yüksek performans gösteren, Sosyal Bilimler Bölümü etkinliklerine aktif olarak katılan, Tarih ve Arkeoloji Kulübü öğrencisi olan ve kulüpte projeler, aktiviteler üreten 11. sınıf öğrencilerinden biri, bölüm öğretmenleri tarafından seçilir. Bu ödülü almaya hak kazanan öğrenciye sertifikanın haricinde başarı ve gelişimini desteklemek üzere ödüller verilir. Bu öğrenciye ödülü Bahar Ödülleri töreninde takdim edilir.