Hayatın en acil sorusu şudur. Başkaları için ne yapıyorsun?

Martin Luther King, Jr

136 yıldır toplum liderleri yetiştirmeyi hedeflemiş Tarsus Amerikan Koleji, bu bilinci öğrencilerine çok erken yaşlardan aşılamaktadır. Toplumuna hizmet etmeyi benimsemiş öğrencilerimiz geleceğin liderleri olarak başarılar kazanmaktadır. Tarsus Amerikan Kolejinde toplum hizmetlerinin başlangıcı okulun kurulduğu yıllara uzanır. 133 yıl önce Çukurova’da aklı ve yüreği aydınlık nesiller yetiştirmek için yola çıkan bir grup iyiliksever, bilginin ışığının sadece okulu değil çevresini de aydınlatmasını ister. O günden bugüne toplum hizmetleri, okulun köklü geleneklerinden biri olarak her geçen yıl değişik projeler ve artan bir katılım ile sürdürülür.

TAC; bugünün insanının ve gelecek nesillerin haklarının korunması, ülkenin ve insanlığın geliştirilmesi için yetenekli, eğitimli, kişilik haklarına saygılı, ülkeye ve insanlığa hizmet inancıyla donatılmış, dengeli bireyler yetiştirilmesi gereğine inanır. Bu nedenle, içinde yaşadığı topluma fayda sağlayacak gönüllü faaliyetleri özendirir. Ülkemizde kırsal gelişim konusunda önemli katkılar sağlamış Türkiye Kalkınma Vakfının kuruluşuna da bir TAC mezununun, Altan Ünver’in, okuldaki sosyal faaliyetlerin bir uzantısı olarak öncülük etmiş olması bu konuda güzel bir örnektir.

TAC öğrencilerinin okul yılı boyunca en az 20 saatlerini toplum hizmeti faaliyetleri ile geçirmesi hedeflenmektedir. Okulumuzda her bir akademik departman toplum hizmeti projesi sorumluluğunu alır. Okulumuz Toplum Hizmetleri Koordinatörü liderliğinde öğrenciler, en az bir öğretmen rehberliğinde çalışmak istedikleri alanı belirleyip keşif gezisi, projenin duyurulması, kaynak yaratma ve organizasyon süreçleri ile birlikte hedefledikleri sonucu alana kadar sıkı bir çalışma gerçekleştirirler.

Akademik yıl boyunca toplum hizmeti çalışmalarımızın sayısı artmakta ve yeniden şekillenmektedir. Sürdürülebilir ve uzun süreli hedefleri olan projelerin yanı sıra her yıl yeni ve anlamlı projeler üretmeyi de hedeflemekteyiz. Değişen dünya koşullarına akademik ve sosyal anlamda hızla ayak uyduran Tarsus Amerikan Koleji, pandemi sürecinde gerçekleşen uzaktan eğitimde de toplum hizmeti projeleriyle hayatlara dokunmaya devam etti.

2023-2024 Toplum Hizmeti Çalışmalarımızdan Bazıları:

• Köy okullarındaki öğrencilere akademik destek vermek (İngilizce öğretmek, yaratıcı drama, akıl oyunları, Matematik ve Fen Dersleri uygulamalı laboratuvar çalışmaları)
  • Tarsus’un çeşitli köy okullarına Gezici Kütüphane seferleri düzenlemek ve buralardaki çocuklara  okuma sevgisi aşılamak
  • Tarsus ve Mersin Hayvan Barınakları ile işbirliği içinde Hayvan Hakları ve Bakımı ile ilgili çalışmalar
  • Tarsus ZİÇEV destekleme projesi ve akademik sosyal çalışmalar
  • Engelli bireyler ile sosyal çalışmalar ve toplum bilinci arttırma çalışmaları
  • Hastanelerin Onkoloji Bölümlerinde yatan çocuk hastalarla projeler
  •  Okulları ile STEM ve MAKERS çalıştayları yapmak
  • TAC IB öğrencilerinin yazıp yönettiği çocuk oyununun köy okulu öğrencilerine gösterimi
  • Köy Okullarına Kütüphane Kurma
  • Tarım İşçileri ile Ortak Projeler- Sürdürülebilir Tarım Çalışmalarında Yer almak
  •  “Omuz Omuza” projesiyle 1O IB öğrencilerinin okula yeni başlayan kardeşlerine mentörlük ve İngilizce akademik destek programı