Bedendeki her değişikliğin zihinde bir karşılığı vardır.

Çocukluğun bitmez tükenmez enerjisi lise çağında içsel bir hale dönüşür. Saatlerce kıpırdamadan oturabilirler, oysa içlerinde patlamaya hazır volkanlar vardır. Zevk aldığı bir alanla ilgilenirken yorulan bir genç göremezsiniz. Spor etkinlikleri bu içsel enerjiyi, takım ruhu oluşturup birlikte ortak bir hedefe ulaşmaya yönlendirir.

TAC’nin yüzyıla tanıklık etmiş ağaçlarla dolu, geniş ve yemyeşil kampüsünde öğrencilerin yararlanması için birçok açık alan ve bir kapalı spor salonu bulunur. Öğrenciler derslerden kalan boş zamanlarını basketbol, voleybol, tenis, futbol, masa tenisi gibi sporlar yaparak geçirirler.

Öğrencilerin sporun sağlık için önemini kavraması, takım çalışmasını öğrenmesi, lider davranışları geliştirmesi, sporla ilgili temel bilgi, beceri ve alışkanlıkları edinmesi için sporun tüm alanlarında etkinlikler düzenlenir.