ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ BAŞARISI

Üniversite hazırlığı ve kariyer gelişimi, lise eğitimin tümünü kapsayan bir süreçtir.

Tarsus Amerikan Kolejinde eğitim; öz güveni yüksek, çevresindeki topluma karşı duyarlı, liderlik becerileri güçlü ve üniversite tercihlerinde kendilerine en uygun bölümleri tercih etmelerini amaçlamaktadır. Bu süreçte, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi ile Yurtdışı Danışmanı, öğrencilerin en uygun bölüm, üniversite ve kariyer tercihleri konusunda birlikte ve yoğun çalışmalar yürütmektedir.

Yurtdışı ve Türk Üniversiteleri Danışmanları birlikte çalışmakta, öğrencinin yurt içi veya yurtdışında en iyi üniversitelere girebilmesine yardımcı olmaktadır.

Öğrenciler için en önemli konuların başında, istedikleri üniversiteye ve programa girebilmek gelmektedir. Üniversiteye girişte, lise hayatı boyunca elde edilen ders ortalamalarının önemli olduğu göz önüne alınarak, 9. sınıftan itibaren tüm öğrencilere üniversiteye giriş sistemleri ayrıntılı bir şekilde anlatılmaya başlanır. Öğrencilerin, 10. sınıfın sonunda okumak istedikleri fakülteye göre ders seçimlerinde karar vermeleri sağlanmaktadır.

Kariyer Günü etkinliği, üniversite gezileri, iş yeri gezileri, meslek sohbetleri, test, envanter uygulama çalışmaları, yurtdışı üniversite fuarları, yurtdışında okuyan mezunların katıldığı paneller gibi etkinlikler yardımıyla öğrenciler bilgilendirilip yönlendirilmektedir. Danışmanlar, öğrenci ve velileri ile bireysel görüşmeler yaparak üniversite tercihi ve sınav sistemlerine hazırlık süreçleri ayrıntılı olarak planlanmaktadır. 12. sınıf öğrencileri ile bireysel olarak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) çalışmaları planlamaları yapılmaktadır. Ayrıca deneme sınavlarının sonuçları ayrıntılı olarak analiz edilerek öğrencilerin gelişimleri sürekli olarak desteklenmektedir. Öğrencilerin bütün sınav başvuruları, üniversite başvuruları ve tercihleri danışmanlar eşliğinde gerçekleştirilmektedir.

2020-2023 Son 3 yılın Fakülte dağılımı için tıklayınız.