TAC ‘nin Prepleri Zeybek Dersinde ”

Ege denilince akla Zeybek gelir. Mert, cesur, atılgan, mazluma dost, haksızlığa düşman olarak tanınırlarTürk köylüsünün tipik bir örneğidir. Kurtuluş savaşında  gösterdikleri başarılar ünlerine ün katmıştır. Bugün Zeybeklik tarihi bir anı olarak yaşatılmaktadır.

Bizde bu kültürümüzü okulumuzda yaşatmak ve bir sonraki nesillere aktarmak için hazırlık sınıfı öğrencilerimizle birlikte zeybek öğrendik. Öğrenirken hem eğlendik hem yorulduk hem de kendimizi keşfettik.

Bir gözü yukarda, bir gözü yerde

Harmandalı oynar efe dediğin

Bir dizi yukarda bir dizi yerde

Zeybek oynar efe dediğin…