Hayvanlar Alemine Yolculuk

Tarsus Amerikan Koleji 2. Yabancı Diller Bölümü olarak Tarsus Hayvanat Bahçesini ziyaret ettik

Yaparak-yaşayarak öğrenmenin esas alındığı okulumuzda, öğrenciler sürekli ortak faaliyetlerle ekip çalışmalarına yönlendirilmektedir. Öğrenciler, düzenlenen hayvanat bahçesi gezisinde dünyanın farklı bölgelerinden getirilen hayvanlar konusunu Fransızca ve Almancada karşılıklarını bularak öğrendiler.

Yaşadığımız dünyada hayvanların ve binlerce çeşit canlının yaşamını sürdürdüğüne dikkat çeken öğretmenler öğrencilerine hayvanları korumanın önemini de anlattı. Öğrenciler ekip çalışması yapabilme, gezi ve gözlem sonucu çeşitli davranış ve kazanımlar elde etme gibi eğitimin temel unsurlarına yönelik önemli çalışmalara imza atmaktadırlar. Gezi sonrası öğrenciler “hayvanlar” konu başlığı altında Almanca veya Fransızca proje hazırlayarak öğrendiklerini pekiştirdiler.

Bu gezi öğrencilerin ilgisini çekmiş olup onlara araştırma yapma, basit veri toplama, anlamlı ve kalıcı bir şekilde öğrenme niteliklerini kazandırmıştır.