Öğrencilere her alanda örnek olunmakta

Tarsus Amerikan Koleji'nde, öğrencilerimizin akademik ve sosyal alanlarda başarılarının yanı sıra, okulumuz eğitimcileri ve okul toplumumuzun üyeleri de çeşitli alanlardaki başarıları ile öğrencilere model oluyorlar. Bunun en güzel örneklerinden birine geçtiğimiz hafta sonu tanık olduk.

Başdanışmanımız Andy Leathwood ile okul doktorumuz Dr. Ali Cerrahoğlu 11-14 Mart tarihlerinde Tarsus Okullarını ve Türkiye'yi Balkan Veteran Salon Atletizm Şampiyonası'nda temsil etmek üzere Romanya'nın Bükreş şehrine gittiler. 12 ülkeden birkaç yüz sporcunun katıldığı bu önemli spor etkinliğinde 35 yaşından 80 üstüne kadar birçok yaş grubunda katılımcı yer alıyordu. Dr. Ali Bey, Balkan Salon Rekoru olan 1.64 metre ile yüksek atlamada altın madalya kazandı. Mr. Leathwood ise dışarıda ve oldukça soğuk ve ıslak bir zeminde cirit atarak bu branşta gümüş madalyayı Tarsus'a getirdi. Türkiye'yi ve okullarımızı temsilen madalya kazanmaları ne kadar başarılı bir sonuç olsa da, etkinliğin en büyük değeri çeşitli ülkelerden ve etnik yapılardan gelen sporcular arasındaki arkadaşlık ortamı ve destekti. Tarsus temsilcilerimiz sıcak ve arkadaş canlısı veteran sporcularla tanışarak Balkan bölgesinden arkadaşlar edinmenin de kendileri için büyük bir kazanç olduğunu ifade ediyorlar. Atletlerimiz ayrıca gençlerimize yaşam boyu fiziksel etkinlik yaparak sağlıklı bir yaşam sürdürme konusunda da örnek oldular.