“İyi bir kitap, gerçek bir hazinedir”

BuIwer Lytton.

28 Mart – 1 Nisan Kütüphaneler Haftası kapsamında, Özel Tarsus Amerikan Koleji Korkut Beriker Kütüphanesi bir hafta süresince  okumayla ve edebiyatla ilgili kutlamaya yönelik eğitici, yaratıcı ve keyifli  etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Geleneksel “Kütüphaneler Haftası Define Avı” yarışmalarımızla, hazırlık sınıfı öğrencilerimiz,  kendilerine verilen ipuçlarından yola çıkarak yıl boyunca kütüphane derslerinde öğrendikleri araştırma ve kaynak bulma tekniklerini kullanarak  hazinelerine ulaşmaya çalıştılar. Tüm gruplar yarışma boyunca kıyasıya mücadele gösterdiler.

Türk Dili ve Edebiyatı bölüm öğretmenleri tarafından hazırlanan bilgi yarışması; çevrim içi eğitim teknoloji uygulamalarından  “Kahoot” ile daha keyifli, eğlenceli ve çekişmeli geçti. Öğrenciler kütüphanedeki bilgisayardan ve tabletlerden “kahoot.it”  adresine bağlanarak doğru cevabı bulmaya çalıştılar.  Soruları doğru ve en hızlı yanıtlayan dört finalist ikinci bölümde büyük ödüller için  tekrar yarıştı. Dereceye giren öğrencilerimize hediye çekleri takdim edildi.

Dışarda okuma etkinliği ile güzel havada okumanın keyfini çıkaran öğrenciler, Korkut Beriker Kütüphanemizde haftaya özel hazırlanan fotoğraf köşesinde sevdikleri roman kahramanlarının sihirli dünyasına yolculuk yaptılar.

Öğrenciler hafta boyunca, okuma alışkanlıklarının ve kütüphane kullanımının önemini; eğitim teknolojileri ile de desteklenen eğitici ve keyifli aktivitelerle pekiştirdi.