Waterloo Üniversitesi Pascal-Cayley ve Fermat  Matematik Yarışmaları

İngilizce ve matematik becerilerini ölçerek, öğrencilerin  kendilerini diğer ülkelerdeki öğrencilerle kıyaslama fırsatı sağlayan, dünyanın prestijli üniversitelerinden Waterloo Üniversitesi’nin her yıl düzenlenen Pascal-Cayley ve Fermat  Matematik Yarışmalarına bu yıl Tarsus Amerikan Koleji 9- 10 ve 11 .sınıf seviyelerinden toplam 74 öğrencimiz katılmıştır.

Dünya genelinde 25835 öğrencinin yarıştığı Pascal Matematik yarışmasında , hazırlanan 9. Sınıf öğrencilerimizden Melisa KARAKULLUKÇU madalya almaya hak kazanmıştır. Ayrıca  Nida AKTAŞ, Emirhan NASİF , Melis VURAL ve Melisa KARAKULLUKÇU  Student Honour Roll listesine girmiştir. Ayrıca bu öğrencilerimizin yanısıra 9.sınıf öğrencilerimizden Berke CAN,Emre YAPICI,Bertil ÖRTLEK,Elif Rana ACIMIS, Erol Kaan  BOSTAN, Buğra ERGİN,Yağmur SUNTUR,Selen YILMAZ,Nilsu KARTEPER, Mert YİĞİTBAŞI, Efe ÇİFCİ,Doğa BAYKAL,Evrim  Uygar GOL,Ayser Selcen İLERİ,Merve BOSTAN ve Ece  ÖZER ayrıcalıklı  sertifika almaya hak kazanmıştır.

Dünya genelinde 20286 öğrencinin yarıştığı Cayley Matematik yarışmasında  10. Sınıf öğrencilerimizden Hazal GüYILDAR,Nil Yağmur İLBA, Hüseyin KARA, Ege DEMİRKIRAN, Sezer Yiğit UCAN ayrıcalıklı sertifika almaya hak kazanmışlardır.

Dünya genelinde 15987 öğrencinin yarıştığı Fermat Matematik yarışmasında  11.sınıf öğrencilerimizden Denizcan BOLAT ve Mehmet DAŞ  madalya almaya hak kazanarak,Student Honour Roll listesine girmiştir. Ayrıca 11.snıf öğrencilerimizden Denizcan BOLAT ve Mehmet DAŞ  ,Erez BUYUKYILMAZ,Cahitcan UZMAN,İkra AKTAS, Sema Nil YILMAZ, Aylin PULAT,Cem GULER, Efe UTKU da ayrıcalıklı sertifika almaya hak kazanmışlardır

Öğrencilerimizi bu başarılarından dolayı tebrik eder; başarılarının devamını dileriz.