Destination &Imagination Turnuvası

Kulüb Öğrencileri ( 12-13 Mart 2016)

Tarsus Amerikan Koleji Destination Imagination Kulübü öğrencileri 12-13 Mart’ta Kuşadası Efes Kongre Merkezinde yapılan dünyanın en büyük yaratıcılık, takım çalışması ve çözüm geliştirme organizasyonu olan Destination Imagination'ın (DI), DI Türkiye Turnuvalarında Teknik kategoride okulumuzu başarı ile temsil etti.

TAC Müdiresi Günseli Yüksel, TAC Mali ve İdari İşler Müdürü Mustafa Özünlü, Matematik Bölüm Başkanı Katibe Karakurt ‘un desteklerini esirgemediği öğrencilerimiz Alper Yavuz, Asya Tokbey, ,Cahitcan Uzman, Hina Utkan, Gökçe Gürlek, Beste Özyürekoğlu, Çetin Çelikyılmaz, takım lideri öğretmenimiz Tuba Özgün Güler ve   okul destek ekibi ile TAC atölyesinde keyifli bir hazırlık süreci yaşadılar.

278 takım ve yaklaşık 2 bin 500 kişinin katılımı ile Teknik, Bilimsel, Güzel Sanatlar, Doğaçlama, Yapısal ve Sosyal Sorumluluk olmak üzere altı farklı kategoride gerçekleşen organizasyonun en büyük amacı öğrencilerin gerçek yaşamda karşılaşacakları problemleri çözmelerini sağlayan hayat boyunca kullanılabilecek becerileri geliştirmektir. Takımlar dışarıdan yardım almadan kendi özgün, yenilikçi ve yaratıcı çözümlerini eğlenceli ve teatral bir sunuma dönüştürdüler. Öğrenciler bu süreç boyunca, yardımlaşma ve karşılıklı saygı ilkeleri çerçevesinde, hızlı düşünme, karar verme, zaman yönetimi, problem çözme, takım çalışması gibi çok önemli becerileri güvenli ve eğlenceli bir ortamda keşfetme ve geliştirme imkânı buldular.