Tarsus Amerikan Koleji’nde

Spor Festivali Coşkusu

Türkiye’de eğitimde bir buçuk asırlık tecrübeye sahip Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı liseler olan Üsküdar Amerikan Lisesi ile İzmir, Tarsus ve SEV Amerikan Kolejleri’nin öğrencileri SEV Spor Festivali’nde buluştu. Tarsus Amerikan Koleji’nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte, birbirinden renkli spor etkinlikleri yapıldı

Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı liseler olan Üsküdar Amerikan Lisesi ile İzmir, Tarsus ve SEV Amerikan Kolejleri’nin öğrencileri bu yıl ikincisi düzenlenen SEV Spor Festivali’nde buluştu. Dostluk maçlarının, birbirinden renkli spor etkinliklerinin yapıldığı festivale, Tarsus Amerikan Koleji (TAC) ev sahipliği yaptı.

SEV Spor Festivali’ne bu yıl ikinci kez ev sahipliği yapmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirten Tarsus Amerikan Koleji Başdanışmanı Andrew Leathwood, “Okul, not ve dersten ibaret değildir” diyerek, şöyle devam etti:

“SPOR BİZİM GELENEĞİMİZ”

“Bu eğitim felsefemizin bir yansıması olarak spor, sanat ve sosyal sorumluluk etkinliklerine destek oluyoruz. SEV Spor Festivali de aynı vizyonumuz doğrultusunda düzenlenen etkinliklerimiz arasında yer alıyor. Spor, kökleri bir buçuk asır öncesine kadar uzanan SEV Okullarının bir geleneğidir. Geleneksel hale getirdiğimiz SEV Spor Festivali’ni düzenlememizin en önemli nedeni, bu spor kültürünü ve felsefesini daha geliştirmek ve pekiştirmektir. Bu etkinlik, okullar arasında arkadaşlıkların ve bağlantıların kurulması için de tasarlanmıştır. Festivalin düzenlenmesinde güçlü bir işbirliği ve takım ruhu içerisinde çalışan dört okulun beden eğitimi bölümlerine çok teşekkür ediyoruz”

SEV Liselerinden 6 kız ve 6 erkek toplam 48 öğrencinin katıldığı SEV Spor Festivali’nde; üç ana spor dalında basketbol, voleybol ve futbol branşlarında müsabakalar düzenlendi. Festival kapsamında öğrenciler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına da katıldı.

TAC'nin Ev Sahipliği Yağtığı SEV Spor Festivali'nden Görüntüler İçin Linke Tıklayınız

\\10.2.0.16\Fotograflar_Photos\paylaşım