TAC’de 23 Nisan Coşkusu!

Tam tamına 96 yıl sonra bile önemini hiç yitirmemiş olan bugünün değerini anmak amacıyla TAC, “rengârenk” bir 23 Nisan kutlama programı düzenledi. Matematik  Bölümü öğretmenleri ve okulumuz  öğrencileri tarafından hazırlanan bu kutlamaya çok değerli konuklar katıldı. Bu konukların içerisinde yüzlerinden gülümsemeyi bir kez bile düşürmeden her işimizde bize yardımcı olan okul hizmetlilerimiz ve onların birbirinden “parlak” çocuklarının da olması günün anlam ve önemini vurgulamaya yardımcı oldu. Okul öğrenci birliğinin yardımlarıyla okulumuz çalışanları ve çocukları okulda ağırlandı ve gönüllü öğrenciler tarafından kendilerine alınan hediyelerle güzel bir gün geçirdiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program; Türkçe Zümre Başkanı Önder Şit öğretmenimizin katkıları ile derlenmiş şiirlerle,  TBMM’in açılışıyla ilgili kısa bir sinevizyonla ve güne damgasını vuran öğrencilerin bir günlüğüne idari kadronun yerine geçtiğinde neler olabileceğini seyircilere sunan güldürücü bir video ile devam etti. Ardından tekrar İstiklal Marşı ile programın kapanışı gerçekleşti.

23 Nisan belki farklı insanlar için farklı anlamlara gelir. Kimisi için okullarda düzenlenen gösterilerden sonra çocukların ellerine tutuşturulan balondur. Kimisi içinse dünya üzerinde duran, farklı milletlere mensup el ele tutuşmuş çocukların resmidir. Ne var ki TAC öğrencisi için 23 Nisan, Atatürk ve onun gelecek nesillere verdiği değerdir. TAC öğrencileri Atatürk’ün kılavuz olsun diye bıraktığı değerler ve öğrenimler doğrultusunda ilerleyecek ve geleceğin liderleri olmaya devam edeceklerdir.