TARSUS AMERİKAN KOLEJİ

STICKLER CUP TURNUVASI’NIN

ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU

Tarsus Amerikan Koleji’nde (TAC) bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Stickler Cup Turnuvası; Çukurova bölgesinden ve çevre illerden gelen okul takımlarının mücadelesine sahne oldu. TAC’nin tarihi kampüsünde yapılan basketbol ve voleybol turnuvalarında, potanın ve filenin şampiyonları kupalarına kavuştu. Basketbolda şampiyonluk kupasını Osmaniye Özel Bilim Koleji kaldırırken, filenin sultanı da Özel Üsküdar SEV oldu

Tarsus Amerikan Koleji’nde (TAC) bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Stickler Cup Turnuvası’nda, geçmiş yıllarda olduğu gibi Çukurova Bölgesinden ve çevre illerden gelen 12 basketbol takımı katıldı. Şenlik havasında geçen turnuva keyifli müsabakalara sahne oldu.

3. Stickler Cup Turnuvası’nda bu yıl basketbolda; Tarsus Sadık Eliyeşil Ortaokulu, Osmaniye Atatürk Ortaokulu,  Tarsus Kampüs Koleji, Mersin Özel Gelecek Koleji, İskenderun Güney Akademi, Mersin Akademi, Osmaniye Özel Bilim Koleji,  Adana Gazi Ortaokulu,  Özel Üsküdar SEV, Özel İzmir SEV ve Özel Tarsus SEV (iki takımla katıldı) okulları mücadele etti.

.

Geçmiş senelerden farklı olarak ilk defa bu yıl Stickler Cup Turnuvası’na kızlar voleybol müsabakaları da eklendi.  Voleybol müsabakalarına Özel Tarsus SEV, Özel Üsküdar SEV, Özel İzmir SEV ve Tarsus Sadık Eliyeşil Ortaokulu’nun takımları katıldı.

‘EN İYİ’LER KUPASINI ALDI

TAC’nin tarihi kampüsünde iki  gün boyunca süren turnuvada potanın ve filenin şampiyonları belli oldu. 3. Stickler Cup Turnuvası’nda basketbolda Osmaniye Özel Bilim Koleji şampiyon olurken, filenin sultanı ise Özel Üsküdar SEV oldu.

Yarı final müsabakaları neticesinde finalde Özel Üsküdar Sev ile eşleşen Osmaniye Özel Bilim Koleji maçı 57 – 40 alarak turnuvanın şampiyonu oldu.

Bu yıl ilk defa turnuvaya dahil edilen ve 4 takımın katıldığı kızlar voleybol maçları neticesinde ise Özel Üsküdar SEV turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.

Çekişmeli geçen basketbol ve voleybol maçları neticesinde çeşitli kategorilerde bireysel olarak verilen ödülleri alan isimler ise şöyle:

Basketbol Bireysel Ödüller:

En İyi Guard: Sinan Akçalı (Özel Üsküdar SEV)
En İyi Forvet: Yusuf Toslak (Osmaniye Özel Bilim Koleji)
En İyi Pivot: Hasan Can Uyan (Özel Tarsus Sev)
Mvp : Kaf Semi Öğüt (Osmaniye Özel Bilim Koleji)
Yetenek Yarışması 1.’si: Ekrem Efe Varlık (Özel Üsküdar SEV)

Voleybol Bireysel Ödüller:

En İyi Smaçör: Defne Abalı (Özel Tarsus SEV)
En İyi Pasör: Elif Günel (Özel İzmir SEV)
En İyi Libero: Yağmur Oruç (Tarsus Sadık Eliyeşil Ortaokulu)
Mvp : İrem Işık (Özel Üsküdar SEV)