Gezici Kütüphane Etkinliği – Kaleburcu Köyü

9. Sınıflar ( 7 Mayıs 2016)

Mehmet’in Gözündeki Işık!

Nobel ödüllü yazar Saul Bellow’un “İnsanlar kütüphanelerde hayatlarını kaybedebilirler. Onları uyarmalıyız.” sözünün önemini hisseden Tarsus Amerikan Koleji, sosyal sorumluluk etkinliklerini tüm hızıyla sürdürüyor. Bu doğrultuda okul başdanışmanımız Andrew Leathwood ve edebiyat öğretmenimiz Önder Şit eşliğinde Kaleburcu köyü İlkokuluna yönelik olarak gerçekleştirilen gezi oldukça verimliydi. Öğrencilerimiz, bir saati aşkın bir süre küçük öğrencilere İngilizce dersi verdiler. Renk, sayı ve nesne odaklı bu öğretim süreci drama çalışması ile sürdü. Öğrendikleri kavramları drama yoluyla kullanan küçük öğrenciler oldukça eğlendiler. Dersin sonrasında ise okul bahçesine çıkıldı; alınan kitapların iadesi ve yeni kitapların alınması süreci tamamlandı. Kitap ve eğlence dolu bu etinlikliklerin öğrencilerin gelişimine çok şey katacağı inancındayız. Özellikle “bom oyununda” sesslzliği ile dikkat çeken Mehmet’in gözünde drama ve okuma yaptığı anlardaki ışığı görmek her şeye değerdi!