ÖZEL TARSUS AMERİKAN KOLEJİ

2016-2017 ÖĞRETİM YILI HAZIRLIK SINIFI

ÖĞRENCİ KABUL ŞARTLARI

Özel Tarsus Amerikan Koleji, 23/01/2015 tarihinde onaylanan kurum yönetmeliği çerçevesinde; Milli Eğitim Bakanlığınca uygulanan Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinin TEOG sınav sonuçlarına göre öğrenci alacaktır.

Öğrencilerin, birinci dönem TEOG sınavında bu derslerden aldıkları sonuçlar, yapılacak olan ikinci dönem TEOG sınav sonuçlarıyla toplanıp ikiye bölünecek; elde edilen puan öğrenci kayıtlarımızda esas alınacaktır.

Özel Tarsus Amerikan Koleji Kayıt Puanı  (Tarsus Amerikan Koleji  KP) olarak adlandıracağımız bu puan hesaplanırken, I. veya II. TEOG sınavlarının ağırlıkları aynı olacak,  yukarıda listelenen dört dersin sınav sonuçları eşit ağırlıkta hesaplanacak, farklı katsayı kullanılmayacaktır. Öğrencinin kayıt puanı 400 tam puan üzerinden hesaplanacaktır.

Okul ortalamaları, puan hesaplamalarına dahil edilmeyecektir.

Örneğin;   aşağıdaki çizelgede gösterilen puanları alan bir öğrencinin,

I.TEOG

II.TEOG

TÜRKÇE

90

MATEMATİK

95

FEN BİLİMLERİ

90

95

İNKILAP TARİHİ ve ATATÜRKÇÜLÜK

100

Tarsus Amerikan Koleji KP si  (100 + 100 + 90 + 100 + 90 + 95 + 95+ 100)/2 = 385’tir.

Aday öğrencinin Tarsus Amerikan Koleji KP si’nin, ilan edilen taban puanına eşit veya  üzerinde olması durumunda, bu aday önkayıt yaptırabilecek, asil ya da yedek listedeki yerine göre de okulumuza kayıt yaptırabilecektir.

Tarsus Amerikan Koleji KP’leri eşit olan adayların sırasıyla;

* Türkçe sınavları toplam puanına,

* Matematik sınavları toplam puanına,

* Fen Bilimleri sınavları toplam puanına.

* T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavları toplam puanına bakılacaktır.

Eşitliğin devam etmesi halinde yaşı küçük adaya öncelik verilecektir.

Okulumuzun kayıt takvimi netleştiğinde, web sitesinde ilan edilecektir.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR.