Münazara Yarışması

10. Sınıflar ( 24 Mayıs 2016)

Münazara Yarışmasından Yansıyanlar

Bir konu üzerinde, belli kural ve yöntemlere uyularak yapılan sözlü tartışma.olarak tanımlanabilecek münazara, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün önemsediği etkinliklerin başında gelmektedir. Onuncu sınıfların kıyasıya rekabetine sahne olan münazarada konu “Suriyeli sığınmacıların Avrupa’ya koşulsuz girip girmemesi” gibi güncel ve değerli bir durum hakkındaydı. Hükümet ve muhalefet olarak iki grupta yarışan öğrenciler kendilerine verilen üçer dakikalık sürelerde ilgili görüşü (tez ve antitez) savundular. Sonrasında soru-cevap ve özetleme aşamaları tamamlandı. Düşüncelerini örneklerle geliştiren öğrenciler, etkili birer sunumla görüşlerini aktardılar. Önder Şit, Oğuz Korkmaz, Sheila Salim ve Gülşah Yücedağ öğretmenlerimizden oluşan seçici kurulun puanlamaları sonucunda Selin Seçen, Ali Alp Dinçer ve Güneş Sezer’den oluşan10A grubu yarışmayı birncilikle tamamladı ve hediye çekleri kazandı. Ayrıca Güneş Sezer “en iyi konuşmacı” ödülüne layık görüldü. İrem Narin, Umut Barış Özen ve Çetin Çelikyılmaz’dan oluşan 10B grubuna da katılım ve çabalarından; Nil Yağmur İlba’ya ise sunuculuk görevinden dolayı teşekkür ediyoruz.