Tarsus Amerikan Koleji Öğrencileri Uluslararası Matematik Yarişmalarinda Dereceye Girerek Büyük Başari Gösterdiler.

9-10-11. Sınıflar -Uluslararası  Matematik yarışmaları

İngilizce ve matematik becerilerini ölçerek, öğrencilerin kendilerini diğer ülkelerdeki öğrencilerle  kıyaslama fırsatı sağlayan, dünyanın  prestijli üniversitelerinden Waterloo Üniversitesi  tarafından düzenlenen ve  9.sınıflardan 20 öğrencimizin katıldığı  Fryer  matematik yarışmasında Tarsus Amerikan Koleji  522  okul arasından 16.sıraya; 11.sınıflardan  10 öğrencinin  katıldığı Hypatia matematik yarışmasında 596 okul arasından 44.sıraya yerleşerek  uluslararası  onur listesinde  yer  almıştır.9.sınıf  öğrencilerimizden  Bertil Örtlek, Sena Erdinç, Berke Can, Yağmur Suntur ; 10.sınıf öğrencilerimizden Nil Yağmur İlba, Galois matematik yarışmasında ve 11.sınıf öğrencilerimizden  Denizcan Bolat, Cahitcan  Uzman, Efe Utku, Arın Manav, SemaNil Yılmaz dünya genelinde tüm katılımcılar  içerisinden yüzde yirmi beşlik dilime girerek  ayrıcalıklı sertifika almışlardır.

Ayrıca 9.sınıf öğrencilerimizden Bertil Örtlek, Sena Erdinç, Berke Can, Yağmur Suntur ve 11.sınıf öğrencilerimizden Denizcan Bolat, Cahitcan Uzman uluslararası onur listesine girme başarısı göstermişlerdir.

Öğrencilerimizi göstermiş oldukları başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.