Mahir Ünsal Eriş ve Yazma Uğraşı

9 & 10. Sınıflar ( 30 Mayıs 2016)

“Benim için yazmak bu kadar karmaşık ve üzerine düşünülmüş bir süreç değil. Anlatacağım, anlatmak istediğim şeyler vardı benim. Onları da öykü olarak anlattım.” (Mahir Ünsal Eriş)

Tarsus Amerikan Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü “yazar etkinlikleri” kapsamında gerçekleşen Mahir Ünsal Eriş söyleşisi oldukça verimliydi. Bangır Bangır Ferdi Çalıyor Evde adlı eseriyle ilk öykü kitabını çıkaran Eriş, Olduğu Kadar Güzeldik adlı ikinci öykü kitabıyla 60. Sait Faik Hikâye Armağanı’na layık görüldü. Dünya Bu Kadar isimli ilk romanı 2015’te yayımlanan mühim isim, esprili üslubu ve sıcak yaklaşımı ile büyük ilgi çekti ve dikkatle takip edildi. Etkinliğin İlk kısmında atölye çalışması yapıldı ve öğrencilere yazarlığa giden yolun incelikleri aktarıldı. İkinci kısım ise söyleşi ve imza üzerine kuruluydu. Etkinlik, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Önder Şit’in teşekkür konuşması ve hediye, çiçek takdimi ile sona erdi. Yazarlık, üretim, mücadele, hayal gücü gibi konularda ilham veren konuşma için Mahir Ünsal Eriş’e teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Yazarın öğrencilere önerdiği iki kitaba burada da yer veriyoruz: Melih Cevdet Anday-Raziye, Refik Halit Karay-Memleket Hikâyeleri