TAC' de IB Buluşması

Tarsus Amerikan Koleji; Özel Bilkent Lisesi, İzmir Amerikan Koleji, TED Bursa Koleji, Gaziantep Kolej Vakıf, İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları, Bilkent Erzurum Laboratuvar Okulu gibi Türkiye'nin birçok önemli IB okuluna ev sahipliği yaptı. Koordinatörler, 20. Yüzyılda Türkiye ve Dil A/Türkçe: Edebiyat dersleri öğretmenlerinin katıldığı bu etkinlikte gruplar alanlara göre ayrıldı ve IB'ye yönelik bilgi alışverişinde bulunuldu. Okulumuz IB Koordinatörü Hakan Sapmazlı'nın açılış konuşmasıyla Stickler Oditoryum'da başlayan etkinlik, farklı gruplara ayrılarak sürdürüldü. IB koordinatörlerinin toplantısında yeni gelişmelerden bahsedildi ve planlamalar yapıldı. Dil A/Türkçe: Edebiyat toplantısı, Tarsus Amerikan Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Önder Şit'in rehberliğinde, öğretmenlerin kendilerini tanıtması ve beklentilerini dile getirmeleriyle başladı. Öncelikle ortak yaklaşımlar, yeni uygulamalar üzerine konuşuldu. Bu doğrultuda özellikle karşılaştırmalı makale yazımı üzerine fikir paylaşımı yapıldı ve bitirme tezine yönelik değişimlerden bahsedildi. Ayrıca derslerde ve uygulamalarda kullanılan yöntem-tekniklerin, karşılaşılan kolaylık ve zorlukların paylaşımı ve çözüm önerileri toplantının akışını verimli hâle getirdi. 20. Yüzyılda Türkiye dersinin öğretmenlerinin gerçekleştirdiği toplantıya ise Sosyal Bilimler Bölüm Başkanı Nail Baran rehberlik etti. Toplantıda önceden belirlenen konu başlıklarıyla ilgili çeşitli görüşler bildirildi, yaşanan sorunlara çözüm önerileri sunuldu ve yeni kararlar alındı. Özellikle çalışılması gereken acil konuların saptanması toplantının verimli geçmesini sağladı. Bu özel gün, Stickler merdivenlerinde çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.