LA CUISINE FRANÇAISE

Tüm Sınıf Seviyeleri ( 9 Mart 2016)

BON APPETIT !

Okulumuzda ikinci yabancı dil Fransızca kapsamında, Fransızca dili öğrenimi yanında Fransız mutfağını da tanıtmak amacıyla Fransız Yemekleri Günü düzenledik.

Etkinliğimizde Fransız yemeklerinin yanında klasik dönemden günümüze kadar önemli Fransız şair, yazarları ve eserleri sunumlarla incelenmiştir.

Fransız mutfağından örnekler olan Vol au Vent, Soupe à l’oignon, Salade Niçoise ve tarte aux pommes okul aşçılarımız tarafından yapılmış ve son derece başarılı olmuşlardır.

Öğrencilerimiz Fransız yemeklerini tadarken aynı zamanda Fransız edebiyatı hakkında bilgi sahibi olmuşlardır.