Yazar Ömer Çeşit TAC’de!

Tarsus Amerikan Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü “Yazar Etkinlikleri” kapsamında gerçekleşen atölye çalışması ve söyleşi günü başarı ile tamamlandı. Anafora Kapılmak adlı kitabın yazarı Ömer Çeşit, öncelikle, iki saat süren atölye çalışmasında, yazmaya ilgi duyan öğrencilerle bir araya geldi. Yazı ile ilgili deneyimlerin, çabaların paylaşıldığı atölyede birer metin üreten öğrenciler, bunu yazarla paylaştılar. Alınan dönüte göre gerekirse bir seçki kitabı yayımlanabileceği haberi umut vericiydi. Söyleşi bölümünde ise okul toplumun tümüne seslenildi ve edebiyatın beslendiği sosyoloji, tarih, felsefe gibi alanlara dair fikirler paylaşıldı. Ömer Çeşit, yazma serüvenini paylaştı. Etkinlik sonrasında hayat bulan kitapların imzalanması bölümüne ilgi fazlaydı. Öğrenciler, yazarın entelektüel birikimine hayran kaldılar. İlham verici atölye çalışması ve sürükleyici söyleşisi için Ömer Çeşit’e teşekkür ediyoruz.