“Kendini geliştirebilen bireyler, toplumlarını da geliştirirler.”

Yeni eğitim öğretim yılının “The Duke of Edinburgh’s International Award”- “Gençlik Ödülleri”  programının tanıtımları Tarsus Amerikan Koleji  DoE Programı Koordinatörü ve Sanat Eğitmenimiz Tülay Okan tarafından  yapıldı.

Alman Eğitimci Kurt Hahn’ın temelini hazırladığı, “The Duke of Edinburgh’s International Award ve IB programlarının oluşum sürecini, 1930’lu yıllarda öğrencilerin başarı kapasitelerinin nasıl arttırılabileceği üzerinde çalışmalar yapan K. Hahn’ın eğitim felsefesinin nasıl oluştuğunu anlatan Okan, TAC Hazırlık sınıfı öğrencilerinin de bu felsefe içinde kendi gelişimlerini gerçekleştirebilmeleri adına sosyal becerilerin ne denli önemli olduğunu anlattı.

Uluslararası ortak müfredat planının kurucusu olan bu önemli eğitmenin eğitmenlik yaptığı yıllarda gözlemlediği öğrencilerin öğrenme becerilerindeki başarılarının, yaşadıkları topluluk içindeki sosyal duygusal ilgi ile arttığına, çeşitli aktivitelerle keşfedilmiş ilgi ve becerilerle etkili uyaranların oluşturulmasının zekayı geliştirdiğine dair gözlemlerde bulunup yaptığı tespitler ile sosyal aktivitelerin yapılmasını önemseyen eğitim sistemlerini yaymaya çalışması süreçleri aktarıldı.

Kendini geliştirebilen bireylerin toplumlarını da geliştirdiği, düşüncesinin ilham olması dileği ile bu sunum tamamlanmıştır