TAC’de ÖSYS Veli Konferansı

29 Eylül, 2016/ Perşembe günü tüm velilerimize yönelik ÖSYS Veli Konferansı gerçekleştirilmiştir. Çoğunlukla 12. sınıf velilerimizin katıldığı konferansta, Yüksek Öğretime Geçiş (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) hakkında detaylı bilgiler verilmiştir. Bununla birlikte puan türlerinin hesaplanmasında hangi dersin ne kadar etkili olduğu konusu ayrıntılı olarak anlatılmıştır. Bu toplantıda velilerimiz, sistemle ilgili merak ettikleri bütün detayları sorma fırsatı da elde etmişlerdir.

Toplantıda; YGS ve LYS’nin sadece 12. sınıfta hazırlanılabilecek sınavlar olmadığının altı çizilmiş, YGS konularının çok büyük kısmının 9. sınıfta öğretilen konular olduğuna dikkat çekilmiştir. LYS sınavının ise 10, 11 ve 12. sınıf konularını kapsadığı anlatılmıştır. Bunların yanı sıra Mart ayında yapılan ilk sınav olan YGS’ye ayrılan zamanın LYS’den fazla olması, Haziran ayındaki sınavlar için gerekli enerji ve zaman yönetimi konusunda problem oluşturabildiği üzerine açıklamalar yapılıp velilerimizin ve öğrencilerimizin bu konuya özen göstermeleri gerektiği anlatıldı. Hedef koymanın, uzun vadeli bir süreç olan sınav hazırlık sürecinde motivasyonu arttırıcı en önemli etken olduğu, hedeflerin; üniversite, bölüm ve net bazında belirlenmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, kısa süreli bir koşu değil de uzun soluklu bir maraton olan sınav hazırlık sürecinin bütün aileyi etkileyen ve aktif katılım gerektiren bir süreç olduğu üzerinde duruldu. Bunların yanı sıra öğrencilerin düzenli ve sistemli şekilde deneme sınavlarına girmeleri gerektiği açıklandı. İlk etapta, bu sınavlarda öğrencilerin soruları cevaplamaktan öte 160 dakikalık sürede maksimum düzeyde konsantrasyon sağlama ve kişisel olarak kendi stillerini keşfetmeleri açısından sınavların çok önemli olduğu da belirtildi.

Bu zorlu süreç sonucunda, bütün öğrencilerimizin başarılı olup hedeflerine ulaşmalarını dileriz!..

TAC Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi

Bölüm Başkanı ve Uzman Psikolojik Danışman: Sinan ÖZ