Akran Rehberlerimiz İş Başında

Akran rehberleri; çevresindekilerin gereksinimlerini, çatışmalarını, sorunlarını ilk fark eden, onların en yakınları yani akranlarıdır. Akran Destek ve Dayanışması (ADD); benzer konumlarda kişilerin gönüllü olarak katıldığı, eğitim alarak gerçekleştirdiği, okullarda Psikolojik Danışmanların denetiminde yürütülen bir gelişim programıdır.

Geçen yıl 9. sınıftayken, şubat ve haziran ayları arasında, 10 haftalık eğitimlerini tamamlayan 30 öğrencimiz, bu yıl Akran Rehberi olarak sertifikalarını almaya hak kazandılar. Bu yıl, 3-4 Eylül’de yapılan yatılı oryantasyon çalışmalarında görev alan ve okulumuza yeni gelen veli ve öğrencilerimizin okula ve yatılı hayatına uyumlarını kolaylaştırmak için ellerinden geleni yapan akran rehberlerimiz, bu sene birçok öğrenciye yardımcı olmak için sabırsızlanıyorlar.

Akran rehberleri, yaşıtları ve kendilerinden küçük gruplardaki öğrencilerin okula uyum, sosyal, kişisel ve akademik konularda aldıkları eğitimin ışığında ve kişisel çabaları ile gereksinim duyan herkese yardım etmek için hazırlar.

Okul kültürümüze yaptıkları katkıdan dolayı bütün öğrencilerimize ayrıca teşekkür eder, başarılı çalışmalarının devamı dileriz.

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılında Aramıza Katılan Yeni Akran Rehberlerimiz:

Talya Boyar

Güney Menteş