TAC’nin Fiziksel Ölçüm Testlerinin Yeni Rekorları:

Hazırlık Sınıfları ( Eylül 2016)

TAC Beden Eğitimi Bölümü; sporda potansiyel performansın, erken yaşlarda saptanması ve sporcuların doğru sporlara yönlendirilmesi sonucunda en iyi başarıların elde edilmesine zemin hazırlayacağına inanmaktadır.

Bu başarı için, Hazırlık Sınıflarındaki öğrencilerimiz, motor becerileri, genel fiziki parametreleri ve fiziki gelişimleri ile ilgili olarak geniş bilgi elde edebilmek adına birçok teste tabi tutulmaktadır.

Öğrencilerimize uyguladığımız testler:

• 20 metre koşu,
  • Durarak uzun atlama,
  • Dikey sıçrama,
  • Oturarak top atma ve mekik koşusu testleridir.

Kıyasıya mücadelenin yaşandığı, yeni rekorların kırıldığı, öğrencilerimizin kendilerini keşfettikleri bu dakikalar gerçekten görülmeye değerdi. Tüm öğrencilerimizi çabalarından dolayı kutluyoruz.

2016-2017 DÖNEMİ FİZİKSEL ÖLÇÜM TEST SONUÇLARI:

20 Metre Koşu Testi:                                   ARDA AKOVA                                    3.14

BEYZA KOÇ                                        3.78

Durarak Uzun Atlama Testi:                    SAMAT BİÇER                                      2.70

ÇAĞLA ÖZLÜ                                      1.96

Dikey Sıçrama Testi:                                  BARIŞ EREN YELKEN                         60 cm.

EKİN YAYCI                                      44 cm.

2 kg. Sağlık Topu Atma:                            SAMET BİÇER                                   10.30 cm.

ÇAĞLA ÖZLÜ                                     5.65 cm.

İREMSU ÖZDEMİR                               5.65 cm.

Mekik Koşusu Testi:                                ERKİN EMİRTEKİN                               107 tur

ARDA AKOVA                                   104 tur