“The Duke of Edinburgh’s International Award” Programı - Bronz Kampı

Bronz Kampı Seviyesi  (10-11 Ekim, 2016)

Tarsus Amerikan Koleji “The Duke of Edinburgh’s International Award” Programı - Bronz kategorisindeki öğrencileri, “Ödül Programı” içinde yer alan “Macera ve Keşif Bölümü”nü heyecanla tamamladılar.

Kamp süreci boyunca yiyecek ve içecek ve konaklama ihtiyaçlarını sırtlarındaki çantada taşıyan öğrencilerimiz, attıkları her adımı düşünerek attıkları ve zaman zaman da bu düşüncelerini dile getirdikleri hayat dersi içeren sözleri ile en büyük ödüllerini almış olduklarını kanıtladılar.

İşte, bu hayat derslerinden örnekler:

“Yola çıktığında, zamanı ve tüketeceğin yiyeceği iyi hesapla. Tüketemeyeceginden fazlasını alma, bu en sevdiğin mısır konservesi olsa bile sana gereksiz yük olarak geri döner.”

“Elinde haritan ve pusulan var iken sahip olduğun en kıymetli şey, pusulayı kullanma bilgindir.”

“Grup bilinci ve görev paylaşımı birliği kuvvetlendirir.”

“Tempo tutmak, grup yürüyüşünü hızlandırır.”

“Hazırlık aşamasında yanlış giyilmiş uygun olmayan bir  çorap, sizi yara bere içinde bırakıp yolunuzu güçleştirebilir. Küçük ayrıntılar başaınıza büyük sorunlar açabilir.”

TAC Okul misyonunda yer aldığı gibi bu program da ülkemizde yaşayan gençlerin bireysel ve toplumsal değerlerini arttırmayı amaç edinerek gençlere olumlu nitelikler kazandırmayı hedeflemektedir.

“The Duke of Edinburgh’s International Award” Programında yer almak isteyen öğrencilerin ilk adım olarak okulumuzun Ödül Lideri ve Program Koordinatörü Tülay Okan ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

Bölümler ile ilgili detaylı bilgi için;   http://www.intaward.org.tr/ sitemizde  “Programın Bölümleri” kısmına bakınız.