Tarsus Amerikan Koleji, TEKUF’ta

TED Kayseri Koleji’nde, 14-17 Ekim tarihleri arasında yapılan III. Ulusal Gençlik Forumu’na katılan Tarsus Amerikan Koleji öğrencileri, bu forumda gazeteci ve delege olarak görev aldılar.

TED Kayseri Koleji’nde, Avrupa Gençlik Parlamentosu formatında yapılan konferansa 11. sınıf öğrencilerinden Güneş Sezer, İnci Ovat, Rıfat Tuğrul, Umut Barış Özen, Ilgaz Baykal ve Çetin Çelikyılmaz; 10. sınıf öğrencilerinden Talya Boyar ve Ali Özaltın katıldı. İlk gün komiteler arası takım kurma çalışmaları yapıldıktan sonra ikinci ve üçüncü gün taslak üzerinde çalışıldı. Dördüncü gün ise delegeler hazırladıkları taslakları Genel Kurul’a sundular. Bu forumda “gazeteci” olarak görev alan Güneş Sezer ve İnci Ovat “Zımbırtı” isimli gazete için 4 gün boyunca yazılar yazdılar.

Konferansa veda eden öğrenciler, üzüntülerini gizleyemedi. Türkiye’nin her bölgesinden katılımcıların bulunduğu konferansın sonunda geriye yeni arkadaşlıklar ve güzel anılar kaldı.

Güneş SEZER

11 IB TM