DÜZ DUVARA TIRMANDIK :)

Korkmayın, düşündüğünüz şeyden bahsetmiyoruz!

Bazı sporları cazip kılan içerdiği riskler ve buna bağlı olarak yaşattığı adrenalindir. Yapay duvar tırmanışı da doğasında bolca risk içeren sporların başında gelir.

TAC 9. Sınıf öğrencileri ve öğretmenleri olarak son yıllarda popülerliği gittikçe artan tırmanış sporuyla tanışmaya gittik. Çukurova Üniversitesin de, 2 saatlik teorik ve uygulama tırmanış eğitimi alan öğrencilerimiz, bu spor branşıyla tanışırken yaşadıkları heyecan dolu dakikalar gerçekten görülmeye değerdi. Tırmanmak sadece görüldüğü gibi düz duvara tırmanmak anlamına gelmez. Öğrencilerimiz tırmanırken nereye basacağını, hangi tutamağı tutacağını akıllarında kurgulayıp, tırmanırken bunları uygulamaya çalıştılar. Yükseğe attıkları her adım, çıktıkları her metre özgüvenlerini sağlamlaştırıp, her defasında bir adım daha ileriye gitmek istemeleri bizleri çok mutlu etti. En son yaptığımız mini tırmanış yarışmasında birinci olan öğrencimiz İhsan Eroğlu’nu da ayrıca kutluyoruz.

Beden Eğitimi Bölümü tarafından organize edilen bu eğitimde bizlere destek veren Süleyman Hocamıza ve ekibine çok teşekkür ederiz. Emeğinize sağlık…