Google Drive Uygulamaları Ve Yenilikleri

İçinde bulunduğumuz teknoloji çağında “bulut depolama” kavramı son zamanlarda sıkça kullanılan bir ifade haline gelmiştir.  Google Drive ise günümüzde özellikle eğitim teknolojileri alanında sunduğu uygulamalarla birçok yeniliği içinde barındıran popüler bir uygulamadır. Tarsus Amerikan Koleji de Google Okulu olarak “Google”ın sunduğu eğitim teknolojilerini yakından takip etmekte ve uygulamaktadır.

Tüm öğrencilerimiz, Google Okul hesapları sayesinde sınırsız bulut depolama olanağı ve okul içerisi iletişim kolaylığı yakalamıştır. Google Drive ile öğrenci ve öğretmenlerimiz sadece okul ortamında değil okul dışında da çalışma olanağı bulabilmekte ve gerektiğinde aynı doküman üzerinde ortak çalışabilmektedir.

19-20 Ekim tarihlerinde tüm öğretmenlerimize Google Drive’ın sunduğu yeniliklerin ve uygulamaların tanıtıldığı çalıştaylar gerçekleştirildi. Eğitim Teknolojileri Bölümü, yıl içerisinde gerek bölüm bazında gerekse de bire bir çalışmalar şeklinde eğitim teknolojilerindeki yenilik ve uygulamaları öğretmen ve öğrencilerimizle paylaşmaya devam edecektir.

Verimli çalışmalar dileğiyle!..