Cumhuriyet Hepimizin!

Tarsus Amerikan Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından hazırlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tören Programı coşkulu bir şekilde kutlandı.

Cumhuriyetimizin 93. yılına yakışır zenginlikte hazırlanan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Okul Müdiremiz Günseli Yüksel’in dokunaklı konuşmasını Nutuk’un ve Atatürkçü değerlerin öne çıkarıldığı etkinlikler takip etti. Yedi bölgenin her birine ait şiir, yöresel kıyafet ve  müzik eşliğinde Türkiye haritasını bir araya getiren öğrenciler görsel bir şölen oluştururken TAC ECHO grubu öğrencilerinin müzik dinletisi de bu şöleni bütünledi. Türkçe Tiyatro Kulübü öğrencileri “D-evrim” adlı kısa oyunu sahnelediler. Gençliğe Hitabe’nin hayat bulduğu başarılı performanslardan sonra hazırlanan video gösterimini takiben  “Memleketim” adlı parçayla sona eren bu anlamlı etkinlikte, “Demokrasi” konulu “Deneme Yarışması” ödülünü 9. sınıf öğrencisi Meliha Manav kazandı ve öğrenci ödülünü Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Önder Şit’in elinden aldı.

Anlamlı günün sonunda öğrenciler, demokrasinin ve cumhuriyetin önemini bir kez daha anlamış oldular. (Törende sergilenen başarılı müzik performansları için Müzik Öğretmenimiz Aslı Son’a ve sahne dekorları için de Resim Öğretmenimiz Tülay Okan’a tüm destekleri için teşekkür ediyoruz.)