SEV Amerikan Kolejleri Liderlik Konferansı- 2016

TAC Öğrenci Birliği (20  -22 Ekim, 2016)

LİDERLİK KONFERANSI – 2016

SEV Amerikan Kolejleri bünyesindeki öğrenciler için her yıl yapılan Liderlik Konferansı, bu yıl 20-22 Ekim 2016 tarihleri arasında İzmir Amerikan Koleji’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Üç gün süren Liderlik Konferansı SAC, ÜAA, TAC ve ACI’nin öğrenci birliklerini bir araya getirdi. Akşam yemeği sırasında tanışıp sohbet eden öğrenciler, böylece konferansın başlangıcını yapmış oldular. Yemek sonrasında gruplara ayrılarak “Odadan Kaçış Oyunu” oynayan ve bu şekilde birlikte çalışma, problem çözme ve grup anlayışlarını geliştiren katılımcılar, günün sonunda İzmir Amerikan Koleji öğrencilerince evlerinde ağırlanmak üzere dağıldılar. Bu ortamın, daha önce tanışmamış insanların uyum sağlamasında çok önemli bir noktayı oluşturduğuna herkesin inancı tamdı. Sabah kahvaltısını okulda hep birlikte yapan öğrenciler, her okuldan katılan öğrencilerin karışık olarak bulunduğu dört gruba ayrılarak “Oy ve Ötesi Derneği” kurucularından Yale Üniversitesi mezunu Sercan Çelebi’nin okul kütüphanesinde verdiği söyleşiyi dinlediler. Öğrenciler söyleşi süresince hem sorularıyla hem de yorumlarıyla birçok önemli konuyu tartıştılar. Bu tartışma konuları: Aktif bir vatandaş olmak nedir ve nasıl olunur? Aktif bir birey olmanın liderlikteki önemi… Tartışmanın birinci bölümü kırk beş dakika sürmüştür. İkinci bölümde ise; evrensel ve toplumsal önemli sorunları çeşitli aktiviteler aracılığıyla tespit edip bunlara mantıklı ve akılcı çözümler getirmişlerdir. Bu çalışmalar aracılığıyla, bir bireyin nasıl liderlik yapabileceğine tanık oldular. Öğle yemeği sonrasında okulların hazırladıkları sunumlar izlenmiştir. Liderlik Konferansının bir başka amacı da her okulun öğrenci birliklerinin birbirlerinden yeni bilgiler ve ilham almasıdır. Tüm sene boyunca yapılanları ve sivil toplum çalışmaları içerisinde bireyi anlatmaya yönelik hazırladıkları sunumlarla ilgili öğrenci birlikleri tek tek konuşma yaptılar. Günün sonunda hem aktif birey hakkında hem de toplumsal sorunlar hakkında bilgi edinen ve sunum yapan öğrenciler, bir sonraki gün buluşmak üzere dağıldılar. Konferansın üçüncü günü, kültürel bir gezi niteliğindeydi. Tüm öğrenciler Alaçatı/Çeşme’ye gidip orada birbirlerini daha yakından tanıdılar. Ayrıca il dışından katılan öğrenciler böylece İzmir’i de tanıma fırsatını elde ettiler. Bu gezi sırasında Ege Bölgesi kültürünü de öğrenen öğrenci birlikleri, Liderlik Konferansı süresince hep birlikte zaman geçirip kalıcı arkadaşlıklar kurdular. Liderlik Konferansı kapanışı okulda gerçekleştirildi. Birçok yeni düşünce, görüş ve amaç elde eden öğrenci birlikleri başka etkinliklerde yenide bir araya gelmek dilekleriyle ayrıldılar.