OKUMA VE PAYLAŞMA YOLCULUĞU

Toplum Hizmeti - Köy Okullarına Gezici Kütüphane ve Ders Desteği Etkinliği

9, 10 ve 11. Sınıflar (05.11.2016)

“Gezici Kütüphane” etkinliği, Tarsus Amerikan Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünce en fazla önemsenen sosyal sorumluluk projeleri arasında yer almaktadır.

Bu yıl için belirlenen Tarsus’a bağlı beş köy okulu arasında dönüşümlü olarak uygulanan etkinlik boyunca öğrencilerimiz tarafından ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik İngilizce, Türkçe ve Tiyatro dersleri verilmekte; çocuklarla çeşitli oyunlar oynanmakta ve kitap paylaşımı yapılmaktadır.

05 Kasım 2016 / Cumartesi günü Kaleburcu İlkokulu’na gerçekleştirilen ziyarette de dersler aktarılmış, keyifli oyunlar oynanmıştır. Okulumuz Aktivite Koordinatörü Gülay Damar ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Önder Şit hocalarımızın gözetiminde tamamlanan keyifli ders ve sohbetleri, gezici kütüphane aracımızdan ödünç alınan kitaplar takip etmiş, bir “okuma ve paylaşma” köprüsü kurulmuştur. Minik yüreklerin, ellerinde yaşlarına uygun kitaplar eşliğinde sundukları tebessüm, bu köprüyü güçlendirmeye devam edecektir.