TAC’DE 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ

10 Kasım, saat: 9.05’te tüm TAC’lilerin nefesleri durdu ve kalpleri o dakikalarda yalnızca Gazi Mustafa Kemal Paşa için attı.

Okulumuzun İkinci Yabancı Dil Bölümü’nün önderliğinde hazırlanmış olan Atatürk’ü Anma Programı, duygusal anlamda dolu dolu geçti.

Atatürk’ü Anma Töreni, ilk önce saygı duruşu ardından da hep birlikte söylenen İstiklal Marşı ile başladı.  Müdür Yardımcımız Dr. Duygu Gülev’in TAC’lileri etkileyecek duygu dolu sözleri herkesi düşünce ve duygu yoğunluğuna sürükledi.

Tören; öğrencilerimizin hazırlamış olduğu Atatürk’ün son günlerinin canlandırılması ile devam edip Lara Aksoy ve Yiğit Tamer Tetiker’in birlikte seslendirdikleri Atatürk’ün de çok sevdiği “Yemen Türküsü” ile devam etti.

Sahnelenen etkileyici oratoryo sonrasında Osman Edip Türkmen’in “Bir Resim Yap Çocuğum” adlı şiiri, Fransızca Öğretmenimiz Anıl Baydar ve bir grup öğrencimiz tarafından dramatize edildi. Aysel Büyükkardeş ve Buse Orak’ın birlikte hazırladıkları “Dağ, Taş, Deniz” şarkısıyla da 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programımız son buldu.

Aslında, Gazi Mustafa Kemal Paşa’yı 40 dakika değil, 40 yıl anmakla bitiremeyiz. Atatürk’ü yaptıklarıyla ve düşünceleriyle yaşatabiliyorsak ne mutlu bizlere!.. Atatürk’ü saygı ve özlemle anıyor ve onun sadece 10 Kasım’larda değil her zaman beyinlerimizde ve yüreklerimizde taşıyacağımıza söz veriyoruz!..