Fransız ve Alman Yemekleri Kulübü

Kulübümüzün amacı;

Mutfak kültürüne ilgi duyan öğrencilerle farklı kültürlere, özellikle de Fransız ve Alman mutfakları, ait yemek çeşitlerini araştırmalarını sağlamak; aynı zamanda çeşitli pişirme tekniklerini öğrencilerimize uygulamalı olarak öğretmektir.

Kulüp saatlerinde pişirilen yiyecekler, öğrenciler tarafından tadılır hatta çoğu zaman da yemeğin hepsi kulüp saatinde bitirilir. Bazen de pişirilen bu yemekler, Toplum Hizmetleri yararına satılıp köy okullarına veya hayvan barınağına bağışta bulunulur.

Öğrencilerimiz kulüp saatinde, yemek pişirmeyi öğrenmelerinin yanı sıra özen, saygı, takım ruhu, paylaşma gibi tutum ve becerileri öğrenme ve uygulama fırsatı da bulurlar. Fransız ve Alman yemek kulübü çocuklarımıza yemek pişirmenin inceliklerini öğrettiğimiz bir çalışmadır.

Kulübümüz sadece Fransız ya da Alman mutfaklarına ait yemeklerle yetinmeyip dünya mutfağı hakkında güzel ve doğru bilgileri de öğrenir ve çoğu zaman da uygular. Kulüp öğrencilerimiz, pişirilen yemeği tatmak için büyük bir hevesle beklerken o ülke veya yörenin özelikleri hakkında da bilgiler paylaşılır.