“Görücü Usûlü” Kitaplar!..

Tarsus Amerikan Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, ilgi çekici ve yenilikçi etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Bu minvalde bir anlayışla düzenlenen ve her yıl biraz daha geliştirilmesi plânlanan “Görücü Usûlü Kitap Projesi”, bu yıl Hazırlık Sınıfları tarafından gerçekleştirildi. Proje kapsamında; okudukları kitapları kaplayan ve ilgi çekici kısa yazılarla, çizimlerle donatan öğrencilerimiz, “kitabı kapağına göre yargılamadan” hareket ettiler ve kendilerini bekleyen, belki de hayatlarını değiştirecek, yeni kitapları kucakladılar. Etkinliğin başlangıcında Hazırlık Sınıfı öğrencisi Sude Naz Arıcı’nın ilham verici konuşması selamladı herkesi. Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Önder Şit’in, Balzac’ın yaşamından süzdüğü hikâye ise oldukça sürükleyiciydi. Bu aktarımı kitabın büyüsünü yansıtan bir animasyon takip etti.

Öğrencilerin kitaplara koşması ve heyecanla kapakları açması kitaba verilen önemin korunduğunu gösteren güzel bir noktaydı ve etkinliğin sonunda her öğrenci “okuyacakları ve paylaşacakları” birer kitapla/tebessümle ayrılıyordu öğrenci salonundan.