Çukurova –TAC Interact Kulübü

Temmuz 2016 yılında, Tarsus Amerikan Koleji’nden on beş öğrencinin kurucusu olduğu Interact Kulübü, 24 Ekim’de okulda düzenlenen törenle “Charter Belgesi”ni aldı.

Törene, 2430. Bölge Guvernoru Güner İnci ve eşi Nagihan İnci, Adana Kulüplerinden sorumlu Governor Yardımcısı Gonca Ayık, Adana Çukurova Kulübü Dönem Başkanı Tuncay Coşkun ve Çukurova Rotary Kulübü Yönetim Kurulu ve üyeleri eşleri ile birlikte katıldılar.

Açılış konuşmasını yapan Çukurova Rotary Kulüp Başkanı Tuncay Coşkun; tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gençlerin önemini çok iyi bildiklerini ve gelecekte, Türkiye’de söz sahibi olacak bu gençlerimizin şimdiden toplum yararına faaliyetlerde bulunmasının ve buralarda gördükleri zaafiyetlerin ilerde çözümüne ortak olmaları anlamına geleceğini belirtti.

Ayrıca Interact’ın Rotary sponsorluğunda kurulan ve 14–18 yaş aralığındaki gençlerden oluşan bir hizmet kulübü olduğunu ve “international” ve “action” sözcüklerinden türetildiğini sözlerine ekledi.

Yeni kurulan bu kulübün Kurucu Başkanı ise 11.  sınıf öğrencisi Cansu Naz Antmen oldu. Kulüp, değişik düzeylerden 24 öğrenci ile toplumsal faaliyetler gerçekleştirmek için resmen başlamış oldu.

TAC Interact Kulübüne üye olan öğrenciler şunlardır:

Hazırlık A - Yusuf Bilge Yılmaz, Hazırlık B - Elif Bilge Akça, Hazırlık B - Ali İhsan Doğan, Hazırlık B - Ela Naz Özkut, Hazırlık C - Adahan Yiğitol, Hazırlık C -Esra Ekin Köse, Hazırlık D - Alara Güner, Hazırlık D - Nil Mürşitoğlu, Hazırlık D - Nazlı Tuyan, Hazırlık D - Sinan Can Yalçın, Hazırlık E - Yüksel Tuvana Yalçın;

10- B  Ber Naci Gülalp, 10- B  Letisya Meryem Lin Sayek, 10- B  Yağızalp Coşkun, 10- D  Ömer Dikencik, 10- D  Ali Özaltın;

11- A Nil Yağmur İlba,  11- A  İrem Narin,  11- A Umut Barış Özen, 11- B Fem Yüksel, 11-C IB FM  Çetin Çelikyılmaz, 11-D IB TM Hayriye Belit Karalı, 11-D IB TM Cansu Naz Antmen; 12- IB FM    Erol Gelbul.