Çukurova Üniversitesi Ders Gözlemimiz

02 Aralık, 2016 tarihinde, Tarsus Amerikan Koleji Fen bilimleri Bölümü’nden Fizik Öğretmenleri Hasan ATEŞ ve Orhan VATANSEVER, 11. sınıf öğrencileri ile Çukurova Üniversitesi Tıp ve Mühendislik fakültelerine akademik bir ziyaret gerçekleştirdi. Üniversite tarafından çok sıcak bir şekilde karşılanan öğrencilerimiz, ders öncesi öğretim üyeleri ile birer çay içerek tanışma olanağı elde ettiler.

Öğrencilerimiz, idealleri doğrultusunda girmek istedikleri dersi kendileri belirlediler ve üniversitede verilmekte olan derslere katıldılar. Öğrencilerimizin, üniversite öğretim üyelerine soru sorma, onlarla sohbet etme ve ilgilendikleri meslek ile ilgili daha derin bilgilere ulaşma şansları da oldu. Çeşitli konularda hazırlanmış Bitirme Tezi örneklerini inceleyip böylece geleceğin profesyonelleri olarak kendilerinden neler beklendiğini daha iyi kavradılar.

Fen Bölümü olarak, öğrencilerimize böyle bir tecrübeyi yaşatma fırsatı verdikleri için Çukurova Üniversitesi yönetimine ve Tarsus Amerikan Koleji Mezunlar Derneği’ne katkılarından dolayı çok teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.