TAC MUN Club

Selin Keşaf 9-E 331

TAC MUN Kulübünün, Üsküdar Amerikan Koleji’nde yapılan uluslararası bir MUN konferansı olan TIMUN’a katıldığı Aralık ayı, benim için gerçekten verimli başladı, Ben de dahil olmak üzere kulüpteki birçok öğrenci için bu, yeni bir deneyimdi. Buna rağmen oldukça verimli ve çok da eğlenceli geçti.

TIMUN’un ilk gününde açılış törenine katıldık. Başka okullardan gelen delegeler ve başkanlarla tanışma fırsatımız oldu. Sonraki gün ise resmi kıyafetlerimizi giydik ve komitelerimize gittik. Herşey gayet güzel giderken, en çok korktuğum şey başıma geldi! Komiteme gitmeden önce internette baktığımda SC, yani Güvenlik Konseyinde olduğumu görmüştüm. Ben de Güvenlik Konseyi konularını araştırmış, hatta orada verilen konulardan biri hakkında bir tasarı bile yazmıştım. Fakat SC odasına gittiğimde, adımı listede göremedim, sonra bana aslında SPC yani Özel Konferans’ta olduğumu söylediler. Bütün dünyam yıkıldı! Ben de hiçbir hazırlık yapmadan SPC odasına gittim. Bu olumsuz başlangıca rağmen durumla başa çıktım ve sanıyorum oldukça iyi gitti. Hatta bir madde bile ekledim ve sahnede konuşma yaptım. Delege arkadaşlarım için de iyi gittiğini gördüm.

Günlerimiz yorucu geçti, sabah kalktığımızda her yer karanlıktı, tek bir tasarıyı en az iki saat konuştuk (sadece benim bulunduğum SPC-2 alt komitesinde beş tasarı vardı). Ayrıca İstanbul’un dondurucu soğuğu ve trafikle de başetmek zorunda kaldık. Fakat yine de şunu dürüstlükle söylemeliyim ki, hayatımda beni en çok geliştiren deneyimlerden biriydi. O kadar çok eğlendim ki bazen yemek yemeyi bile unuttum – ki bu normalde hiç olmaz!

Daha birçok MUN konferansına katılacağım kesin, ve hepsinin en az bu kadar eğlenceli olmasını umuyorum. TAC MUN ailesine ilerideki tüm konferanslarda başarılar diliyorum.