Etkinliklerle Dolu Aralık Ayı

Aralık ayı, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisimizin gerçekleştirdiği etkinlikler ile dopdolu bir ay oldu.

İlk etkinliğimiz; “Ailede Roller ve İletişim” konusunun ele alındığı Veli Etkileşim Grup Çalışması ile başladı. Bu çalışmanın amacı; aile içerisinde var olan ve her zaman değişen rolleri ve iletişim biçimlerini daha iyi kavranmasını sağlamaktı.

03 Aralık, Cumartesi günü okulumuzun Gezici Kütüphane üyeleri ile Tarsus’un Kamberhüyüğü köyü ziyaret edildi. Burada öğrencilere hem İngilizce dersi verildi hem de beraberimizde getirdiğimiz kitaplar dağıtıldı.

Ardından 7 Aralık’ta; Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halis Dokgöz, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fevziye Toros ve Mersin Barosu Avukatlarından Tülay Sevgi Can tarafından “Çocuk İhmali ve İstismarı” konulu panelimiz veli, öğretmen ve öğrencilerimize yönelik olarak yürütüldü.

Panel; son zamanlarda ülkemizde ve dünyada çok güncel olan “ihmal ve istismar” kavramları hakkında farkındalık kazanılmasını sağlamak amacıyla düzenlendi. Panel ile birlikte aynı zamanda velimiz de olan Prof. Dr. Halis Dokgöz’ün karikatürlerinden oluşan sergiye ev sahipliği yapma ayrıcalığına da sahip olduk.

10 Aralık’ta; 10 ve 11. Sınıf Akran Rehberlerimizin, Hazırlık sınıflarının hem birbirlerini hem de okulu daha iyi tanımalarını amaçlayan tanışma ve kaynaşma etkinlikleri ile dolu olan ve hep birlikte yemeklerin yenilip samimi sohbetlerin yapıldığı bir çalışma gerçekleştirdik.

Ve Tarsus Amerikan Koleji’nin en büyük etkinliklerinden biri olan “Kariyer Günü”ne geldi sıra… 13 Aralık, Salı günü, 17 alanda ve hepsi de kariyerinde çok güçlü olan TAC Mezunu konuklarımızın yer aldıkları, 9-12. sınıf öğrencilerimizin kariyer ve meslek planlamalarını yapmalarında eşsiz katkı sağlayan çalışmamızı gerçekleştirdik. Bu gün okul idaresi, TAC Mezunlar Derneği, kurumsal iletişim ve Rehberlik servisinin çok uzun çalışmaları sonucunda hazırlanabilmiş ve başarı ile noktalanmıştır.

Ayrıca, 14 Aralık tarihinde Tarsus ZİÇEV (Zihinsel Yetersiz Çocukları Koruma ve Yetiştirme Vakfı) ziyaret edilmiştir.

19 Aralık, Pazartesi günü 12. sınıf öğrencilerimize yönelik Bahçeşehir Üniversitesi’nin konferansı ve Apply Bau süreci hakkındaki bilgilendirme çalışması yürütülmüştür.

Son olarak; SEV bünyesindeki dört kolejin rehberlik servislerinin bir araya geldiği Rehberlik Buluşması, 23 Aralık’ta SEV Amerikan Koleji’nde gerçekleştirilmiştir.

Bu soğuk havalarda öğrencilerimiz, veli, öğretmen ve tüm okul camiasına yönelik gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle dolu Aralık ayı bizim için yoğun ve bir o kadar da keyifli bir zaman dilimi olmuştur. Umarız ki tüm katılımcılarımız ve işbirlikçilerimiz için de durum böyledir!..