Tarsus Amerikan Koleji’nde Fransızca Dersleri

Tarsus Amerikan Koleji öğrencileri Fransızca derslerinde çeşitli aktivitelerle Fransa ve Fransız kültürünü tanıma kapsamında etkinlikler gerçekleştirmeye devam etmekteler.

Öğrencilerimize herhangi bir konuda araştırma yapmayı öğretmek ve kelime bilgilerini zenginleştirmenin yanı sıra yazılı anlatım ve sözlü anlatım becerilerinin de gelişmesi için çeşitli proje çalışmaları verilmekte ve daha sonra bu projeler sergilenmektedir.

Derslerimizle ilgili amaçlarımızı gerçekleştirirken değişik öğrenme-öğretme metotlarından yararlanılmaktadır. Fransızca eğitim programımız içerisinde; cümle kurma çalışmaları, konuşma becerilerini geliştirmeye yönelik oyunlar, sınıf içi oyunlar, akıllı tahta uygulamaları, Fransızca şarkı dinletimi ve öğrencilerimizin teknolojik çalışmalara olan farkındalıklarını artırmanın yanı sıra öğrendikleri bilgileri zihinlerinde somutlaştırmaları adına, Kahoot çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Eğlenceli öğrenme ortamını oluşturmak amacıyla oyun tabanlı bir sınıf içi quiz platformu olan Kahoot’la Fransızca dersimiz, öğrencilerin derse katılımını artırmakta ve öğrencilerimiz arasında oluşan güzel bir rekabet ortamıyla dersler daha keyifli geçmektedir.

Fransızca etkinlikler kapsamında öğrenciler evden getirdikleri kıyafetlerle giysi isimlerini ve tatil deneyimlerini, bingo oyunuyla sayıları, şehir ve ülke tanıtımlarıyla kültürel kavramları öğrenirken hafıza oyunlarıyla da öğrendikleri kelimelerin pekiştirilmesi sağlanmıştır.