Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’ndan

Tarsus Amerikan Koleji’ne Anlamlı Ziyaret!..

AB Delegasyonu’ndan Büyükelçi Heyeti Tarsus Amerikan Koleji’ni Ziyaret Etti!...

Tarsus Amerikan Koleji (TAC), 9 Aralık, 2916 tarihinde Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’ndan yaklaşık 20 kişilik Büyükelçi heyetini ağırladı. Aralarında Avrupa Birliği Delegasyonu Başkanı Christian Berger’in de bulunduğu, Slovakya, Avusturya, Litvanya, Fransa, Hollanda gibi ülkelerin Büyükelçilerinin yer aldığı heyet, Tarsus Amerikan Koleji’nin 128 yıllık tarihi kampüsünü gezdiler ve değişik sınıflardan bir grup öğrenci ile sohbet etti.

Altı aylık dönemlerle değişen Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı’nı bu dönemde Slovakya Cumhuriyeti yürütüyor. TAC’93 mezunu olan Slovakya Cumhuriyeti Mersin Fahri Konsolosu Emir Bozkaya; Slovakya Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği ile iletişime geçerek, Adana ve Mersin için bir ziyaret programının olumlu etkileri üzerine görüşlerini bildirdi.

Büyükelçilik, Mersin Fahri Konsolosluğu ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu; Adana ve Mersin'de protokol ziyaretlerinin yanı sıra işadamları, sivil toplum kuruluşları ve eğitim kurumları ile bir araya gelmek amacıyla bir seyahat programladı. Bu programa, ülkemizde bulunan tüm Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Büyükelçileri de davet edildi.

EVRENSEL EĞİTİM İLKESİ

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu; Türkiye’nin en köklü eğitim kurumları arasında yer alan ve yaklaşık bir buçuk asırdır binlerce lider yetiştiren TAC’yi de ziyaret programlarına dahil etti. Aralarında Avrupa Birliği Delegasyonu Başkanı Christian Berger’in de bulunduğu, Slovakya, Avusturya, Litvanya, Fransa, Hollanda gibi ülkelerin büyükelçilerinin yer aldığı yaklaşık 20 kişilik Büyükelçi Heyeti, önce Tarsus Amerikan Koleji’nin tarihi kampüsünü gezdi.

1. Heyet, daha sonra öğrencilerle bir araya geldi. TAC Mali ve İdari İşler Müdürü Mustafa Özünlü(TAC’82), okulun misyonunu; “Kendini ifade edebilen, özgüvenli, ülkesinin ulusal değerlerine saygılı ve Atatürk ilkelerine bağlı, modern dünya vatandaşları yetiştirmek” olarak tanımladı. Öğrencilerimiz, Uluslararası Bakalorya Diploma Programı(IBDP), okulda düzenlenen MUN, ISTA gibi uluslararası kulüpler ile Tarsus Amerikan Koleji Ulusal Eğitim Forumu(TACEF), TAC Live (Canlı Yayın) Kulübümüzün yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri, okulun müzik ekolü olan ECHO ve spor faaliyetleri ile ilgili bilgileri Büyükelçi Heyetine anlattılar. TAC Mezunlar Derneği Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu(TAC’78), mezunların burs fonu oluşturarak, ekonomik yetersizliği olan öğrencilere, okulda okuma olanağı sağladığını aktardı. Okulun tarihi kampüsüne hayran kaldıklarını belirten Büyükelçiler Heyeti adına konuşan Avrupa Birliği Delegasyonu Başkanı Christian Berger ve Slovakya Büyükelçisi Anna Turenicova; evrensel bir eğitim felsefesiyle hizmet sunan TAC’ye gelmiş olmaktan duydukları büyük memnuniyeti dile getirdiler ve TAC’nin takip ettiği modern eğitim felsefesini, bu vizyon ve misyon ile devam ettirilmesini dilediklerini belirttiler.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nda yer alan ve okulumuzu ziyaret eden Büyükelçiler şunlardır:

AB Delegasyonu Başkanı Christian Berger

Avusturya Büyükelçisi Klaus Wölfer