x

Bu web sitesi çerezler kullanır.

Bu web sitesi kullanıcı deneyimini iyileştirmek için çerezler kullanır. Web sitemizi kullanmak suretiyle tüm çerezlere Çerez Politikamız uyarınca onay vermiş olursunuz. Çerezler hakkında daha detaylı bilgi için Çerez Politikası'nı inceleyebilirsiniz.

TAC’de Fransız Mutfağı!..


Bu yıl TAC olarak, geleneksel Fransız Yemek Günü’nün 7.sini kutlamış olduk. Bu gün kapsamında, yemekhanemizde Fransız mutfağına ait yemekler yenildi.

Bilindiği üzere, aşçılık terimlerinin çoğu Fransızcadır. Öğrencilerimiz bu günde Fransız yemeklerini tadarak o ülkedeki yemek kültürünü öğrenmekte aynı zamanda yemeklerle ilgili pek çok sözcüğü de öğrenebilmektedir.

Bu yılın menüsünde , ‘’ Soupe Aux legumes ‘’ , ‘’Poıtrıne de poulet Dijon’’ , ‘’Gratın dauphinois’’, ‘’Salade Niçoise ‘’ ve ‘’Mılle-feuılles’’ bulunmaktaydı. Öğrencilerimiz, bu yemekleri yine Fransız müziği ve görselleri eşliğinde yerken sanki Fransa’da bulunmuş gibi bilgi ve tecrübelerini artırabilmek hedeflenmiştir. Aynı zamanda bu günde öğrencilerimiz hazırladıkları Fransız tatlılarını satarak elde ettikleri geliri hapishanede doğmuş çocuklara yardımda bulunmak için değerlendirmişlerdir.


Fotoğraflar