TAC Öğrencileri Öğretmenlik Deneyimi Yaşıyorlar!..

Okul Sonrası Matematik Dersleri

TAC öğrencileri, Hasan Karamehmet İlkokulu 3. Sınıf Öğrencilerine Matematik Öğretiyor….

Genç TAC’lilerin Hasan Karamehmet İlkokulu öğrencileri ile nasıl etkileşime girdiklerini gözlemlemek beni bir öğretmen olarak gerçekten çok etkiledi. TAC öğrencileri, küçük arkadaşlarını derse odaklı ve etkin tutmaya çalıştılar.

Bu yıl, komuşu okuldan okul sonrasında derse gelen yeni küçük arkadaşlarına akademik açıdan destek ve rehber olmaya gönüllü olan TAC öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştık. Bu gerçekten harika bir tablo; çünkü genellikle, her zaman tam kadro  ile çalışıyoruz!

TAC’nin “genç öğretmenleri” derslerde basamak değeri, iki, üç ve dört basamaklı sayıların toplanması alıştırmaları yaptılar; sayı doğrusu kavramını öğrettiler ve “Akıllı Tahta”da öğrencileri ile eğitsel ve düşündüren matematik oyunları oynadılar.

Komşu okul 3. sınıf öğrencilerinin okulumuza gelmek için çok istekli olduklarını biliyorum; çünkü çimlerin üzerinden ve merdivenlerden koşarak sınıfa geliyorlar. TAC öğrencilerinin de bu işi çok sevdiklerini biliyorum; çünkü onlar da her hafta aynı enerjiyle öğrencileriyle buluşuyorlar.

3. sınıf öğrencileri sadece matematiğe karşı hevesli değiller; derslerimizde İngilizce pratiği de yapmak istiyorlar. Bu sayede ben de birazcık Türkçe pratiği yapabiliyorum.