Okulumuzdaki Ölçme-Değerlendirme Çalışmalarımız

Okulumuzda akademik bölümlerimizce planlanan sınavlar, öğretim yılı başında hazırlanan takvimlere göre belirli aralıklarla uygulanmaktadır.

Bu sınavlardan başka Hazırlık sınıflarımız haricinde, tüm sınıflarımıza yönelik ÖZDEBİR Türkiye Geneli sınavlar da uygulanmaktadır.

Bütün bu sınavlar, öğrencilerimizin Türkiye genelinde sınavlara katılan öğrenciler içindeki yerlerini görmelerine olanak tanımaktadır.

12. sınıflarda düzenli aralıklarla YGS Deneme ve LYS Deneme sınavları da eğitim ve öğretim yılının başından beri uygulanmakta olup bu sınavların ikinci dönemde de uygulanmasına devam edilecektir.

Öğrencilerimize uyguladığımız bütün bu sınavlar uygulandıktan hemen sonra değerlendirilmekte ve sonuçlar ilgili tüm birimlere iletilerek sonuçların incelenmesi sağlanmaktadır. Sınavlar değerlendirilirken konu analizi de yapılmakta; hangi öğrencinin hangi konuda eksiği olduğu tek tek belirlenerek, toplantılarda değerlendirilip alınacak önlemler-yapılacak çalışmalar belirlenmektedir.

Öğrencilerimize uyguladığımız sınavlar, YGS-LYS konularında yılların birikimine sahip kurumlardan alınır ve uygulanır. Böylece öğrencilerimizin farklı soru tipleri ve zorluktaki sınavlarla karşılaşmaları sağlanır. Bu sınavlarla başa çıkma becerisini gösterenler, ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda da başarılı olabilmektedir. Bu süreçte sorun yaşayanlar, Yönetim-PDR-Öğretmen işbirliği ile sorunları aşarlar ve hedeflerine doğru ilerlerler.

Tüm öğrencilerimize girecekleri tüm sınavlarda ve çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyoruz!..